„Dobro jutro BiH, dobro jutro Bakire, Milorade i Dragane, upravo ste otjerali još jednu porodicu“

Facebook status Elvisa Botića koji je juče ujutro objavio postao je viralan, jer je u njemu opisao realnost bh. društva. 

Prenosimo ga u cijelosti:

– Nedjelja, 7 je sati, Međunarodni aerodrom Tuzla, dovezao sam prijatelja sa porodicom, odlaze za Njemačku, već pola sata sjedim, gledam i svjedočim nestanku jedne kompletne nacije i jedne države.

Dobro jutro BiH, dobro jutro Bakire, Milorade i Dragane, upravo ste otjerali još jednu četveročlanu mladu, perspektivnu, obrazovanu porodicu sa dvoje djece iz BiH.

Dobro jutro lažne patriote, licemjeri i lažni zaštitnici nacionalnih interesa.

Dobro jutro i građanima saučesnicima u ovom svakodnevnom zl očinu.

Baš kao i Milorad, Bakir i Čović i građani svojom šutnjom, mrdanjem u stranu, sitnim kratkoročnim ušićarom ubi jaju budućnost naše države.

Dobro jutro načelniče Mato i Predsjedavajući Šišiću, na onaj spisak od 500 manje upisane djece u OŠ „Žepče“ dodajte ovog jutra još dvoje.

Halala dobiti nećete jer tjerate one koji ne žele ići, ali moraju!

I ovog kao i prethodnog, a i narednog jutra BiH trajno i besplatno ustupa Njemačkoj jednog visokoobrazovanog „pečenog“ kadra u čije obrazovanje Njemačka nije uložila ni 1 KM, dobiće i jednog radnika sa najdeficitarnijim zanimanjem i gratis još 2 prekrasna građanina koji će graditi društvo države koja im pruža budućnost.

Dobro za vas, a za BiH još jedno tmurno jutro, možda je svjetlo i ugašeno, ali mi to još ne vidimo?

Izvor: Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.