Dodik: Šarović i Borenović tražili da budem sklonjen sa političke scene

BANJALUKA – Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da su predsjednici SDS-a Mirko Šarović i PDP-a Branislav Borenović tražili od SAD i zapadnih zemalja da mu budu uvedene sankcije i da bude sklonjen sa političke scene.

„Bez obzira na sve, spreman sam na ličnu žrtvu. Cilj mi je da sačuvam Republiku Srpsku, srpski narod i njegova prava“, rekao je Dodik večeras novinarima u Donjoj Piskavici kod Banjaluke.

Dodik je naglasio da Republika Srpska ima prijatelje u EU i svijetu.

„Ranije je bilo malo zemalja koje su bile spremne stati iza Republike Srpske, osim Rusije. Vidjećete sad u ponedjeljak u EU kako to izgleda, u Savjetu Evrope i na nekim drugim mjestima“, izjavio je Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH.

On kaže da se mora izdržati administraciju predsjednika SAD Džozefa Bajdena jer ima još dvije i po godine mandata, dok, kako ističe, specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar „više nema ništa“.

Srna

1 Komentar

  1. Vjerujem u to, jer je to jedini način da dođu na vlast. Ali, interesuje me ko je pravio spisak za smjenu 40 čelnika SDS-a, prije nkih 15 godina, od čega se nikad nije oporavila ?

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.