Kovačević: Ne postoji nikakva NATO vježba

Ne postoji apsolutno nikakva NATO vježba na Manjači, niti bi Milorad Dodik i SNSD ikada pristali na to, poručio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Navodeći da se trenutno u BiH na nekoliko lokacija, uključujući i Manjaču, održava bilateralna vojna vježba Oružanih snaga BiH i Vojske SAD, Kovačević je rekao da će vjerovatno u toku sljedeće godine ista takva bilateralna vježba biti održana i sa Vojskom Republike Srbije, isto na Manjači.

Govoreći o negativnim komentarima opozicije u Republici Srpskoj u vezi sa činjenicom da je Srpska uspjela kao samostalan subjekt da na Londonskoj berzi emituje obveznice u vrijednosti od 300 miliona evra, Kovačević je za portal Srpskainfo rekao da to jedino radi opozicija, dok istovremeno predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i ministar finansija Crne Gore Milojko Spajić komentarišu da je to veliki uspjeh i rezultat za Republiku Srpsku.

– Kamatna stopa koju je Republika Srpska uspjela da postigne od 4,75 odsto bila bi sigurno mnogo niža da se Srpska ne nalazi u okviru BiH – istakao je Kovačević.

On je podsjetio da su Crna Gora i Srbija, kada su svojevremeno izlazile na Londonsku berzu, ostvarile kamatnu stopu od čak 11 odsto, odnosno devet odsto.

– Sve to govori o tome kakav je rezultat i uspjeh Republika Srpska ostvarila. Sve je to urađeno u okolnostima kada nas je Međunarodni monetarni fond ucjenjivao sa konkretno tri prenosa nadležnosti sa Srpske na BiH, da bismo ostvarili kreditni aranžman. Doduše, po povoljnijim uslovima, ali po izuzetno negativnim uslovima po status Republike Srpske. Mi smo se tome usprotivili i uspjeli smo sami na svjetskom tržištu, na Londonskoj berzi, da ostvarimo značajan rezultat za Republiku Srpsku – naveo je Kovačević.

Izvor: srpskainfo.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.