Bio je milioner! Mićo Mićić ostavio ogromno bogatstvo iza sebe! Pogledajte šta je sve posjedovao bivši gradonačelnik

Kako saznaje „Slobodna Bosna“, iza pokojnika ostalo je cijelo carstvo, koje čine novac, nekretnine, automobili i oružje. Tekuće, štedne i devizne račune imao je otvorene kod nekoliko banaka.

Ostavinski postupak poslije nedavne smrti gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića pokazao je da je on zasigurno bio jedan od najbogatijih ljudi u Bosni i Hercegovini.

Basnoslovno bogatstvo stekao je tokom dvostrukog ministarskog mandata i petnaest godina upravljanja Bijeljinom. Svakako je njegovom enormnom bogaćenju pridonio i veliki politički uticaj koji je imao kao visoki funkcioner SDS-a.

Kako saznaje „Slobodna Bosna“, iza pokojnika ostalo je cijelo carstvo, koje čine novac, nekretnine, automobili i oružje. Tekuće, štedne i devizne račune imao je otvorene kod nekoliko banaka. Tako je kod NLB banke imao dva računa u stranoj valuti, kod Pavlović International banke a.d. Bijeljina imao je otvoreno čak šest tekućih računa, kod NLB Razvojne banke Banja Luka dva tekuća računa… Svoju imovinu čuvao je i u nekoliko sefova, među kojima su dva sefa kod Naše banke i jedan sef u Komercijalnoj banci Beograd. Na spisku onoga što je ostavio svojoj porodici je veliki broj nekretnina, stanova od Bijeljine, Beograda, do Novog Sada, vikendica, zemljišta, garaža…

U Bijeljini je nasljednicima ostavio na desetine stanova, poslovnih prostora, zatim imanja s nekretninama u Čađavici Donjoj, Velinom Selu, Crnjelevu Gornjem. Zatim stanove na atratktivnim lokacijama u Beogradu i Novom Sadu.

Tu je i popriličan arsenal oružja – lovački karabini, lovačke puške i pištolji.

Pravni nasljednici Mićićevog ogromnog bogatstva, koje se mjeri milionima maraka, su: supruga Radmila, sin Pantelija i kćerke Mila i Maja. Ostavinski postupak je, saznaje „SB“, proveden prošle sedmice u Osnovnom sudu u Bijeljini. Sutkinja je upoznala porodicu s ostavštinom Mićića i donijela rješenje o naslijeđu.

Mićić je novac zarađivao i rentanjem poslovnih prostora, imao je četvorogodišnji ugovor o zakupu s Republičkom upravom za geodetske i imovinskopravne poslove RS (RUGIPP). Po osnovu ovog ugovora, za četiri godine inkasirao je ukupno 460.965 KM.

Frapantno je kako je Mićo Mićić od nastavnika fizičkog vaspitanja u Kalesiji postao milioner.

Leutar.net Bio je milioner! Mićo Mićić ostavio ogromno bogatstvo iza sebe! Pogledajte šta je sve posjedovao bivši gradonačelnik

Nakon što je diplomirao na Fakultetu za fizičku kulturu u Sarajevu, Mićić je narednih 15 godina bio profesor u dvije srednje škole u Kalesiji i Bijeljini. Karijeru nastavlja u Administrativnoj službi Opštine Bijeljina, odakle nakon četiri godine odlazi u Vladu Republike Srpske, gdje je 2001. godine izabran za ministra za izbeglice i raseljena lica. Tri godine kasnije, izabran je za ministra rada i boračko-invalidske zaštite Vlade RS. Nakon završetka drugog ministarskog mandata 2005. godine, bio je zamjenik direktora Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje RS. Iste godine postaje načelnik opštine Bijeljina, a na ovu funkciju izabran je i tri godine kasnije. Od tada pa do posljednjih lokalnih izbora 2020. godine, bio je na poziciji prvog čovjeka Bijeljine.

Bio je član i potpredsjednik SDS-a do 10. marta 2020. godine, kada je sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom potpisao sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima. Tada je osnovao svoju stranku pod nazivom SDS Semberija.

(Vijesti Srpske)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.