Hercegnovski imam Husein Hodžić: Pobjeda opozicije je časna i poštena, ispoljavanje nacionalnog osjećaja ne čini drugima zlo!

„Ne mogu a da ne primjetim da su tamo trebali prvi da se pojave vlastodršci, bošnjački ministri, koji vjerovatno sada razmišljaju kako to da opravdaju svoj nerad ili nelegalno stečenu imovinu“, prokomentarisao je Hodžić jučerašnju posjetu Dritana Abazovića Pljevljima i činjenicu da to nisu uradili funkcioneri bošnjačkog naroda.

Hercegnovski imam, nadležan za područje od Risna do Sutorine, Husein Efendija Hodžić, povjerilac Mešihata Islamske zajednice na poslovima međunacionalnih i međukonfesionalnih dijaloga i pomirenja, obratio se danas crnogorskoj javnosti povodom incidenata u Pljevljima.

Na poslovima međunacionalnih i međukonfesionalnih dijaloga i pomirenja, angažovan sam već petu godinu kao povjerilac Mešihata Islamske zajednice Crne Gore, ali sam prije svega čovjek, a onda i imam u Herceg Novom. U svijetlu navedenih događaja, očekujem od svih političkih struktura, i poraženih i pobjednika na održanim parlamentarnim izborima, da porade na smirivanju ekscesnih tenzija i situacija. Ovo se posebno očekuje od srpskog bloka, a da ne govorim da to treba da čine još više oni iz vladajućih struktura, posebno dosadašnji bošnjački ministri“, izjavio je Hodžić.

Pobjeda opozicije je čista i poštena, DPS ne treba da saziva kontramitinge

On je pozvao na mir i pravdu u Crnoj Gori i naglasio da je pobjeda opozicije čista i poštena.

Dakle, prije svega, moje čestitke pobjednicima. Kako su sve zemlje bivše Jugoslavije, prošle kroz svoje teške situacije i istorijske trenutke, sada kroz njih prolazi cijeli narod Crne Gore. Ja saosjećam i razumijem sve svjetonazore naroda male, hrabre, Crne Gore. Svim srcem želim, kao što želim i samome sebi, da napokon zavlada mir i pravda u Crnoj Gori. Poraženi trebaju da čestitaju pobjednicima, a ne da pozivaju na kontramitinge. Pobjeda opozicije je čista i poštena. To je svako ko je bio posmatrač rekao, ali je to rekla i potvrdila sama međunarodna zajednica„, poručio je hercegnovski imam Husein Efendija Hodžić.

Hodžić je podsjetio da su dosadašnja vlast i njeni predstavnici još uvijek obavezni da održavaju i sprovode red i pravdu u Crnoj Gori.

„Dakle, sve do predaje vlasti, napadnute malobrojne skupine i malobrojne narode, trebaju da zaštite upravo oni koji još sjede u institucijama, koji su još u sadašnjoj vlasti, a ne da to radi Dritan Abazović iz pobjedničke opozicije, kome ovim putem čestitam i zahvaljujem za njegovu hrabrost i solidarnost, kada se juče pojavio u Pljevljima da razgovara sa ljudima i da ih utješi. Ne mogu a da ne primjetim da su tamo trebali prvi da se pojave vlastodršci, bošnjački ministri, koji vjerovatno sada razmišljaju kako to da opravdaju svoj nerad ili nelegalno stečenu imovinu“.

Ikonografije i nacionalni iskazi ne čine drugim ljudima zlo

„Dakle, želim da kažem da je sramota od DPS-a, koji bi sada protestima da povrati ono što je viteškom, izbornom borbom svih protiv svakoga, izgubio, osim ako je najavljeni miting opet ono što je bio i Zakon o slobodi vjeroispovijesti, nešto što je došlo od spoljnog faktora, da nas opet zavadi“, istakao je Hodžić.

On je izjavio da se pobjedniku treba čestitati, kao i da se saosjeća sa povrijeđenim i poniženim u Pljevljacima.

„Ono što se dogodilo prilikom demoliranja prostorija DPS-a, mislim da je to DPS sam sebi uradio, time što je pred izbore zaustavio autobus Demokratskog fronta, kako ne bi mogao doći do svojih pristalica. Da li se narod Crne Gore toga sjeća? 

Prema tome, sklon sam da vjerujem, da ikonografije i nacionalni iskazi ne čine drugim ljudima zlo, već bi aktivna vlast trebala da pronađe počinioca i da opere svoj obraz, skine sumnju sa sebe da je podmetnula kukavičje jaje, ovog puta nažalost, ovim sretnim pobjednicima na posljednim izborima„, zaključio je Hodžić u saopštenju za javnost.

Izvor: In4s.net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.