Dodik: U BiH postoji oko 3.500 spavača koji čekaju znak da nešto urade

U svjetlu aktuelnih dešavanja na Bliskom istoku, te mogućoj opasnosti za region i BiH, bezbjednosnu situaciju komentarisao je i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, navodeći da je ovaj entitet u tom smislu stabilan.

“Na današnji dan i svih ovih prethodnih dana, a vjerujem, i u neposrednoj budućnosti, Republika Srpska ostaje stabilna i kontroliše svoju bezbjednost i može da upravlja, ne daj Bože, nekom kriznom situacijom u tom pogledu”, kaže Dodik, te navodi da pojedini autonomno donose odluke o podizanju nivoa bezbjednosti, ali, kaže, to je njihovm problem.

Navodi kako “nije nepoznato da u BiH postoje razne ćelije”, odnosno, ono što se zove “spavači”.

“Ako se sjećate, prije 10-ak godina, iz Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, rečeno je da tada, da se registruju 3.500 hiljade ‘spavača’ koji čekaju znak da nešto urade. (…)

Imamo značajne podatke o tome, razmjenjujemo ih s važnim agencijama, u regionu, Evropi i svijetu i mislimo da svako od onih koji ima potencijalni teroristički kapacitet,  je pod nekom vrstom kontrole i da, veoma lako, možemo da prepoznamo, čak i da utičemo na njihove namjere da nešto učine”, navodi Dodik i dodaje da se vlast ovog entiteta trudi da Republika Srpska bude stabilna: “Ali, ono što vidimo je da postoji vrsta opasnosti za Evropu. U Švedskoj se vojska koristi da održi red, postavljaju se novi granični prelazi, tamo gdje su ranije ukinuti, sve to govori da je svijet u jednom ozbiljnom neredu.”

Izvor: N1

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.