Papović novo ime među Dodikovim savjetnicima?

Pored toga što je Dodikov savjetnik, Papović je i predsjednik lokalne skupštine u Gacku.

Rajko Papović još je jedan od savjetnika predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Pored toga što je Dodikov savjetnik, Papović je i predsjednik lokalne skupštine u Gacku.

Papović je predsjednik male stranke, Prva SDS, koja je povezana sa Dodikovim SNSD-om i ima nekoliko odbornika u lokalnim skupštinama.

Da je Papović, pored radnog odnosa, koji je prije nepune tri godine zasnovao, u opštinskoj upravi u Gacku, zaposlen po ugovoru o djelu u kabinetu predsjednika Republike Srpske na poziciji savjetnika, što predstavlja eklatantan primjer sukoba interesa u organima vlasti“, navode iz gatačkog SDS-a.

„Zbog nepoštovanja Zakona o lokalnoj samoupravi kao i ignorisanja Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti, Кlub odbornika SDS će pokrenuti proceduru smjene predsjednika Skupštine opštine Gacko Rajka Papovića. Ujedno pozivamo i sve parlamentarne političke subjekte u opštini Gacko da zbog svega navedenog opozovemo predsjednika lokalnog parlamenta koji umjesto da ostvari uslove za penzijsko-invalidsko osiguranje, nesavjesno i nezakonito prima lični dohodak iz budžeta Gacka kao i budžeta Republike Srpske“, kaže se u objavi na fejsbuk stranici te stranke.

(BN) Foto: Radio Gacko

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.