Uništena arhiva predmeta u požaru: „Elektroprivreda“ obavijestila sudove da obustave postupke

Zbog požara, koji se nedavno desio u Elektrokrajini u Banjaluci uništena je cjelokupna arhiva i dokumentacija predmeta banjalučke službe javnog snabdijevanja Elektroprivrede RS za koje su u toku parnični postupci pred sudovima.

Ovo piše u dopisu Elektroprivrede Republike Srpske, odnosno Direkcije za javno snabdijevanje električnom energijom kupaca kancelarija Banjaluka.

„Dana 9.10. prostorije MH „Elektroprivreda“ RS, MP, a.d. Trebinje, Direkcije za javno snabdijevanje el. energijom kupaca – kancelarije Banjaluka, Odjeljenja za utuženje krajnjih kupaca, u ulici Petra I. Karađorđevića 95, zahvaćene su požarom, u kojem je uništena cjelokupna arhiva i dokumentacija predmeta, za koje su u toku parnični postupci pred gore navedenim sudovima“ piše se u dopisu, koji je objavio BN.

„Molimo sve postupajuće sudove da, uzimajući u obzir nastale okolnosti, odobre prekid svih parničnih postupaka pokrenutih od strane Direkcije za snabdijevsnje električnom energijom kupaca, kao tužioca, kao i da do daljnjeg obustave zakazivanje ročišta, određivanje novih rokova za postupanje i dostavljanje sudskih pismena do uspostavljanja procesa rada u novim prostrijama o čemu ćete blagovremeno biti obaviješteni“ kaže se u dopisu.

Ovakvi dopisi stigli su u osnovne sudove u Banjaluci, Prijedoru, Gradiški, Kotor Varoši, Mrkonjić Gradu, Prnjavoru, Novom Gradu, Kozarskoj Dubici, kao i Okružnim sudovima u Banjaluci i Prijedoru

Portparol Elektrokrajine Predrag Klincov rekao je za BUKU da se radi o dopisu Elektroprivrede a ne Elektrokrajine jer su oni imali nekoliko iznajmljenih kancelarija u toj pomoćnoj zgradi čija je prva etaža izgorjela.

„Kao što je direktor Dragan Čavić već govorio, naša vitalna dokumentacija za poslovni proces nije izgorjela jer se nalazi u glavnoj zgradi koju nije zahvatio požar. U pomoćnoj zgradi čiju je etažu zahvatio požar , izgorjelo je 7-8 kancelarija Elektroprivrede u zakupu i 4 naše kancelarije“ rekao je za BUKU Klincov.

Istraga o uzroku požara još uvijek traje.

Izvor: Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.