Dodik potvrdio: Saslušan sam u svojstvu osumnjičenog

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik saslušan je danas u Tužilaštvu BiH u okviru predmeta „Pavlović banka“, a kako je sam potvrdio saslušan je u svojstvu osumnjičeno. Ranije je Dodik tvrdio da je u Tužilaštvo pozvan u svojstvu svjedoka.

Predmet „Pavlović banka“ tiče se kupovine vile u beogradskom naselju Dedinje 14. maja 2007. godine. Nekretnina je koštala 750.000 evra, a Dodik je tvrdio kako je platio novcem od kredita. Vremenom se ispostavilo da je kredit u Pavlović banci podigao tek godinu kasnije, 27. juna 2008. godine.

To je nametnulo opravdanu sumnju i reakciju pravosudnih institucija, odnosno pokretanje istrage u kojoj je, kako je i sam Dodik potvrdio, osumnjičeni.

Dodik tvrdi da je predmet pokrenut iz političkih razloga i da nema nikakvih povreda zakonitosti.

„Predočićemo sve dokumente kada se proces završi. Ovaj Sud i Tužilaštvo nemaju ustavnu poziciju i osnovu u Ustavu BiH i time ne mogu postojati. Oni nisu legitimni ni legalni. Ja ću se uvijek pojaviti da riješim špekulacije, ali to ne znači da ga priznajem“, rekao je Dodik.

„Predočili smo dokaze za navodnu inkriminaciju koju je Tužilaštvo našlo u tome. Oni tvrde da nema ugovora iz 2007. godine. Banka je dužna da drži dokumentaciju pet godina nakon otplate kredita, taj kredit je otplaćen 2007. drugim kreditom iz 2008. Tako da je već 2013. prestala obaveza da banka čuva arhivu“, kazao je on i dodao da je predočio svoje originalne ugovore.

„Vlada Republike Srpske niti je bila žirant, niti otplaćuje kredit. Treća stvar je bila vezana za neka lica u banci, ja sam dobijao zakupnine za godinu dana unaprijed na račun u Pavlović banci. Pavlović banka je da bi naplatila kamate od tog mog novca od zakupnine naplaćivala otplatu kredita“, kazao je Dodik novinarima nakon saslušanja u Tužilšatvu BiH.

BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.