Istina o “šetnji” Davora Dragičevića i Milorada Dodika

Davor Dragičević se u BiH vratio 27.10.2021. godine. Prilikom same najave povratka brojni mediji su se utrkivali u tome ko će prvi sa Davorom uraditi intervju.

Davor je u sedmici u kojoj je došao gostovao u mnogim emisijama, ali je bilo čudno kako to da BNTV, koja je „Pravdu za Davida“ pratila u stopu, sve vrijeme, ne iskazuje takav interes kao drugi mediji. Kasnije će postati i jasno zbog čega je to tako.

Nakon što se vratio u Banjaluku Davor je imao nekoliko slučajnih susreta na ulici i to sa sljedećim licima:

Željko Karan (patolog koji je radio obdukciju tijela Davida Dragičevića)

Vlado Đajić (direktor UKC-a RS, narodni poslanik iz SNSD-a)

Predrag Ćeranić (profesor na Fakultetu bezbjednosnih nauka i osoba koja je sve najgore govorila o „Pravi za Davida“ u kontekstu obojene revolucije)

Svima njima je Davor prilazio i glasno uzvikivao: Ko je ubbio Davida?, Pravda za Davida! i slično. Karanu je naglas rekao: „Što ne priznaš da je dijete udavvljeno?“. Predrag Ćeranić je čak prijavio Davora nadležnoj policijskoj stanici. Davor je u istu pozvan da da izjavu, što je i uradio. Odmah nakon toga Davor je emitovao uživo video uključenje u Facebook grupu „Pravda za Davida“ i taj video je i danas dostupan javnosti.

Davor je jednom prilikom otišao u policijsku stanicu Lauš interesujući se za sve prijave koje su podnesene protiv njega i koje su i dalje na snazi. Tada je sreo insprektora Bojana Karanovića, koji se u javnosti dovodi u vezu sa ubbisstvom Davida Dragičevića, i u stanici mu je glasno uzviknuo „Ubbico!“. Odmah nakon toga Davor je emitovao uživo video uključenje u Facebook grupu „Pravda za Davida“ iznoseći sve detalje iz PS Lauš i taj video je i danas dostupan javnosti.

Davor je drugom prilikom otišao u policijsku stanicu Centar gdje im je rekao da zna ga prate, kako njega tako i članove „Pravde za Davida“, tražeći odgovor na pitanje zašto to rade i tražeći od njih da prekinu sa tim. Žustru raspravu je vodio sa Mišom Wolfom, pomoćnikom komandira policijke stanice. Svjedoci svega navedenog su Sofija Grmuša i Merlina Ivić.

Prilikom suđenja kriim tehičarima Mikici Marjancu i Zoranu Bošnjaku koji se terete da su uništili Davidov donji veš Davor je istima prišao i glasno uzviknuo: Ko je ubbio Davida?Pravda za Davida!, Saučesnici!, a njihovog advokata je pitao: „Da li zna da štiti saučesnike“.

Tužiocu koji je zataškavao ubbisstvo Davida Dragičevića, Daliboru Vreću, Davor je prišao i pitao ga „Da li može da spava?“. Svjedoci svega navedenog su Sofija Grmuša i Merlina Ivić koje su takođe prisustvovale navedenom suđenju kao predstavnice udruženja građana “Put pravde”.

Prilikom suđenja Perduv Ozrenu za navodne prekršaje počinjene 7.7.2020. godine, a na kom je prisustvao i Davor Dragičević, Davor se pred početak suđenja obratio svim policjacima koji su takođe došli na suđenje. Svima im je prilazio, unosio se u lice i pitao ih glasno: „Zašto sad ne proggonite ljude?“ i „Uskoro ćete svi završiti u Vojkovićima (zattvor)“.

Prilikom predaje dopune krivvične prijave protiv policajaca na zakazanu konferenciju za medije ispred tužilaštva je došla i ekipa RTRS-a koju je Davor tom prilikom žestoko verbalno nappao zbog svega onog što su radili prema „Pravdi za Davida“, ali i prema njemu. Došlo je do žustre rasprave između kamermana i Davora. Sve to se emitovalo u direktnom prenosu na Facebook stranici „Pravda za Davida“ i taj video je i danas dostupan javnosti.

Prilikom obilježavanja godišnjice policijske brruttalnosti od 25.12.2018. godine Davor Dragičević je na Trgu Krajine prilikom obraćanja medijima po ko zna koji put ponovio da je Dragan Lukač jedan od najodgovornijih za ottmicu, muččenje, ubbisstvo i zataškavanje ubbisstva njegovog sina, kao i za prrogon građana koji je nakon toga uslijedio. Sve to se emitovalo u direktnom prenosu na Facebook stranici „Pravda za Davida“ i taj video je i danas dostupan javnosti.

Važno je istaći da prilikom svih susreta Davor nikoga ni u jednom trenutku nije fizički nappao. Nappadi su bili isključivo verbalne prirode.

Nakon svih navedenih, najvećim dijelom, slučajnih susreta, desila se i ta, kako BN televizija kaže, „šetnja“ Davora Dragičevića i Milorada Dodika. A, evo i šta se zapravo desilo.

Kao i svake godine, „Pravda za Davida“ u decembru mjesecu priprema novogodišnje paketiće koji se dodjeljuju djeci iz socijalno ugrroženih katergorija. Tako je bilo i ove godine i paketiće je djeci sa posebnim potrebama uručio lično Davor Dragičević 31.12.2021. godine u 10 časova, zajedno sa Sofijom Grmušom i Merlinom Ivić.

Nakon toga, Davor je zajedno sa Sofijom Grmušom imao zakazan sastanak u restoranu „Gatsby“ u 13 časova, a u vezi sa aktivnostima udruženja građana „Put pravde“.

Prije toga, Sofija i Davor su se čuli i Davor joj je rekao da se nalazi ispred Palate predsjednika gdje planira da snimi jedan „live“ video sa porukom posvećenoj Željki Cvijanović, predsjednici Republike Srpske. Sofija je Davoru rekla da je sačeka i da će i ona doći.

Sofija je došla pred Palatu i zatekla Davora kako razgovara sa policijacima ispred Palate, a što je Davor i ranije činio, pitajući ih svakom prilikom – „Znate li koga čuvate?“, „Ko je ubbio Davida?“ i slično.

U međuvremenu su vozila pod pratnjom stigla pred Palatu. Iz vozila je izašao lično Milorad Dodik koji se sa obezbjeđenjem odmah uputio prema Gospodskoj ulici, tj. prema Trgu Krajine.

Davor Dodika nije ni primjetio, ali Sofija jeste. I kad je Sofija rekla o kome se radi, Davor joj je odmah rekao da upali „live“ prenos u grupu „Pravda za Davida“.

Nakon toga su zajedno potrčali prema Dodiku, ali budući da je bila velika gužva trebalo im je vremena da ga sustignu. Iz tih razloga, “live” prenos koji je počeo da se emituje u Facebook grupi “Pravda za Davida” nije uspio. POGLEDAJTE VIDEO

Davor je Dodiku prišao sa leđa i stao pored njega. Dodik je nastavio da hoda, a Davor ga je pratio. Dodik mu je pružao ruku, na koju Davor nije ni uzvratio. Budući da se nalazi u strogom centru Banjaluke u kojem je vladala velika gužva, jasno je da je Dodiku bilo u interesu da čitav taj susret izgleda kao uobičajen susret dvoje ljudi.

Davor mu je ponovio ono što mu je i ranije javno rekao – “Ti dobro znaš ko je ubbio Davida i konačno je vrijeme da kažeš ime onoga ko je otteo, muččio i ubbio moje dijete”.

I sva ta „šetnja“ je trajala otprilike jedan minut vremena.

Nakon toga su se Sofija i Davor vratili pred Palatu predsjednika gdje su emitovali jedan kratak „live“ prenos u grupu „Pravda za Davida“ u kojem je Davor opisao ono što se desilo. Davor navodi da Dodiku nije bilo dobro kada ga je pogledao u oči. I taj „live“ prenos je emitovan 31.12.2021. godine u 12:40. POGLEDAJTE VIDEO

BNTV tog istog dana, ali u 15:16 objavljuje video u kojem Davor i Dodik „šetaju“ i to sa opisom „Davor Dragičević i Milorad Dodik ruku pod ruku ulaze u novu 2022“. Čak su tu objavu na svojoj Facebook stranici “pinovali”, tj. zakači na vrh stranice:

Leutar.net Istina o “šetnji” Davora Dragičevića i Milorada Dodika

Ne iznenađuje postupanje BN televizije, ali je potpuno razočaravajuće. Naime, sve se ovo dešava nakon što je BNTV postepeno prestajala da prati aktivnosti “Pravde za Davida” i nakon što je Davor Dragičević javno objavio da BNTV izgleda ima nove urednike i to Draška Stanivukovića i Nenada Nešića koji se “ne skidaju” sa te TV stanice.

Nažalost, Davor Dragičević i “Pravda za Davida” su imali pristup BN televiziji sve dok nisu počeli da kritikuju Stanivukovića i Nešića. Ono što je BNTV juče uradila objavljujući video “šetnje” Davora Dragičevića i Milorada Dodika najbolje može da se opiše sljedećom fotografijom:

Leutar.net Istina o “šetnji” Davora Dragičevića i Milorada Dodika

Na kraju dodajmo da su Davor i Sofija otišli na pomenuti sastanak koji je trebao da se održi u restoranu „Gatsby“, a koji je ipak održan u restoranu hotela „Marriott“, gdje su, ponovo slučajno, sreli Igora Radojičića, bivšeg gradonačelnika Banjaluke, kojem je Davor prišao i obratio mu se riječima – “Moralna nakazo, kako te nije sramota za sve ono što si radio?”

I to je potpuna istina o onom što se desilo kako juče, tako i od momenta Davorovog povratka u Banjaluku.

Davor im je svima javno obećao da im neće dati mira. I Davor upravo to i radi.

POKRET PRAVDE

1 Komentar

  1. RTVBN je isto smeće kao RTRS samo o trošku dijela građana iz opština u kojima je na vlasti“opozicija“ a ne svih građana RS kao RTRS. Vjerovatno se radi o projektu udbaških struktura koje stoje i iza Draška, Nešića i Šarovića

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.