Dodik pisao kancelaru Šolcu: Zaposlio sam armiju naših radnika u Njemačkoj, a ni hvala mi niste rekli!

Piše: SLOBODAN DURMANOVIĆ

„Zaposlio sam čitavu armiju naših radnika u Njemačkoj, poslao sam vam desetine hiljada mladih ljudi i nešto starijih, što stručnjaka, što zanatlija, vozača i ostalih da rade kod vas, a Vi mi tako vraćate! Ni hvala mi niste rekli, već samo znate da mi prijetite! Jel’ to Vaše hvala za sve što sam uradio za Vašu zemlju? Ruku na srce, isto su zaslužne i moje kolege Dragan Čović i Bakir Izetbegović, ali zar sam samo ja zaslužio te Vaše prijetnje?“, poručio je srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik u otvorenom pismu premijeru Njemačke Olafu Šolcu, povodom najava vlade u Berlinu da će uvesti sankcije Dodiku.

„ Za ovih šesnaest godina koliko vodim moju zemlju, odškolovao sam i poslao vam desetine hiljada naših radno sposobnih građana da grade Vašu zemlju, da je učine boljom i još naprednijom, rizikujući da svoju zemlju ostavim i bez stručnog kadra i bez radnika. Htio sam da pomognem da i vama tamo bude dobro, kao što je meni ovdje. Planirao sam da vam pošaljem još puno naših radnika, ali sad ću od toga momentalno odustati, jer Vama ništa ne znači ni ovo što sam do sada učinio za Vašu zemlju! Zato više nikog neću pustiti na rad u Njemačku, nego ćemo sve naše drage mlade ljude ovdje kod nas zaposliti. Neće oni više ni pomisliti da idu u to neprijateljsko osinje gnijezdo, kad im ja ovdje obezbijedim posao. A posla će biti za sve koji hoće da rade, ne moraju se ni učlaniti u vladajuće stranke, samo trebaju glasat’ za mene i sve će biti sređeno. Neće više moja omladina ići u tu Njemačku, gdje ni običan poštar ne mo’š biti ako nisi član stranke na vlasti. Toga kod nas nema, a tek sad bogami neće ni biti“, naveo je Dodik.

Posebno je naglasio da će se, ako njemačka vlada nastavi da se miješa u njegove unutrašnje poslove u BiH, on lično umiješati u unutrašnje stvari Njemačke.

„Tražili ste – dobićete! Kad se ja budem umiješao, neće Vaša vlada u Berlinu još dugo potrajati, pogotovo sa onim zelenima: zeleni su oni u politici za mene! Pokazaću ja Vama, kad nađemo nekoliko poslanika u tom vašem Bundestagu koji su spremni da me podrže i sruše vladu koja je tako unazadila naše odnose. Jel’ mislite da se ne mogu naći papci među poslanicima koji Vas podržavaju? E, pa grdno se varate, moj gospodine Olafe, ima da Vam padne vlada k’o kruška! Ima da me vučete za oba rukava da Vam spašavam vladu, al’ tad će biti kasno! Nemojte misliti da Vam prijetim, ja Vas samo upozoravam da Vama neće biti spasa, ako ne odustanete od tih sankcija kojima mi nešto kao prijetite! Nije Mile više ni naivan, ni budala, naučio sam se ja da diplomatski činodejstvujem malo više u svoju korist, a mnogo više nego što Vi mislite! Zato, slobodno me pozovite na moj specijalni telefon, u bilo koje doba dana i noći, da se dogovorimo, a onda malo i vidimo k’o ljudi, da ne moram opet pisat’ ovakva pisma. Aufiderzen do skorog viđenja!“, poručio je Dodik na kraju pisma Šolcu.

Tekst je satiričnog karaktera

Izvor: 6yka.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.