Dodik aterirao od najave formiranja Vojske Srpske

Na pitanje da li će sledeće godine Srpska dobiti vojsku, Dodik odgovara – Vidjećemo kako će se to završiti…

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u intervjuu beogradskim Novostima je rekao da je priča o Šmitu (Kristijanu) postala smiješna.

„Sad treba da pričam o čovjeku koji nije legitimno izabran. On nije visoki predstavnik. Nije ga prihvatio SB UN tako da ne znam koga uopšte predstavlja. Iskren da budem degutantno mi je i da komentarišem bilo kakve njegove izjave, to su gluposti i laži koje iznosi“, kazao je on, odgovarajući na pitanje da Šmit tvrdi da i dalje ima pun mandat kao visoki predstavnik u BiH i da li će sa njim sarađivati.

Dodik je dalje naveo da aktivno izučavaju način oko podnošenja tužbe protiv Šmita.

„Uključen je tim naših ljudi i tim advokata iz Njemačke. Razgovaramo kako bi se mogao Šmit procesuirati. Ta persona Šmit neka se slobodno i dalje predstavlja kao visoki predstavnik, a što je laž“, kazao je on.

Na pitanje da li će sledeće godine Srpska dobiti vojsku, Dodik odgovara:

– Zasada idemo sa našom dogovorenom dinamikom i akcionim planom kako je predviđeno. Vi znate da smo mi ranije zagovarali demilitarizaciju cijelog prostora BiH. Videćemo kako će se to sve završiti. Ali evo slijedi nam sjednica Narodne skupštine, pa ćemo razgovarti i na tu temu.

(BN Foto: S. Mišljenović) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.