Dodikov debakl ne smije biti debakl Republike Srpske!

„Preplavljen korupcionim aferama koje je produkovala njegova vlast i njegovo najbliže okruženje, Dodik i njegov SNSD pokreću jednu krupnu političku temu kako bi pobjegli od činjenice da se Srpska nalazi u najgorem ekonomskom, demografskom i moralnom posrnuću od osnivanja“, izjavila je Jelena Trivić, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Smatra da nikada Srpska nije bila toliko ugrožena kao danas, ali ugrožena je iznutra. 

Dodikova radikalizacija i produkovanje nove političke krize direktno je srazmjeran, kaže ona, stepenu korupcije i umješanosti vlasti u korupciju, te skretanju pažnje s najvećeg zločina u koji je umiješana i vlast Srpske, a tiče se korištenja industrijskog kiseonika u medicinskim ustanovama u Srpskoj.

Direktno je srazmjeran i njegovom strahu od gubitka vlasti. Njemu treba politička tema o kojoj će da se priča bez jasnog plana kako će ta priča završiti, dodaje ona.

„Jučerašnji sastanak sa ambasadorima to jasno pokazuje: sazvan ad hok, bez jasnog plana i bez saopštavanja rezultata tog sastanka. Potpuni promašaj. Pričati o ovako krupnoj temi bez jasnog plana je u svakom pogledu pogubno. Dalja objašnjenja njegovog neartikulisanog djelovanja su izlišna: ne postoji razumno objašnjenje, postoji riječ srljanje bez plana, vizije, bez obaziranja kakve to posljedice može da proizvede“, ističe Trivićeva.

„Iz SNSD su tražili da bilo ko iz opozicije pruži neki prijedlog šta bi bilo dobro za Srpsku, pa evo nekoliko prijedloga: vratiti odlučivanje u institucije, sasjecati korupciju, rješavati se ološa i kriminalaca bez obzira na političku pripadnost, utvrditi odgovornost u aferama tokom pandemije, a naročito po pitanju afere kiseonik, raditi na ekonomskom snaženju Srpske, reformisati zdravstvo, obrazovanje, vraćati moral u politiku i javni život. Jednom rječju, raditi sve ono što vi niste radili poslednjih 15 godina, čast izuzecima u vašim redovima. Kojih je inače zaista malo“, naglasila je ona.

Usamljen u svom pokušaju da se po ko zna koji put prikaže kao spasilac Srpske, čuvar ili šta već, Dodik uvodi Srpsku u neizvjesnost i u tome mora biti zaustavljen, navodi ona.

„Ovo je momenat u kojem ne smije biti oklijevanja. Vlast SNSD na čelu sa Dodikom mora postati politička prošlost i to na izborima. Manipulacija nacionalnim osjećanjima je providna i mora biti prezrena i odbačena“, naglasila je ona i dodala:

„Nacionalni ponos i nacionalno osjećanje moramo vratiti našem narodu, ali na drugačiji način: tako što će za sav kriminal, zločin, afere i korupciju odgovarati oni koji su ih počinili pod krinkom lažnog patriotizma.“

Kada oni budu u zatvorima, a pošten i normalan svijet na mjestima na kojima se odlučuje tada će, tvrdi Trivićeva, nacionalni ponos biti naša svakodnevnica, nešto što postoji kao takvo i za šta nam kao narodu ne treba spin korumpirane političke elite na zalasku.

BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.