Mektić: Dodik nas je preveslao, manipuliše sa nama

“Ne trebamo se baviti onim što Dodik radi. On vodi avanturističku politiku i vodi politiku koja proizvodi što više nesporazuma, da ne kažem haosa, jer on u tome vidi šansu da izbjegne sve vrste odgovornosti“, kazao je poslanik SDS u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Dragan Mektić.

“Dodik nas je preveslao, manipuliše sa nama i što je najgore to nije prvi put. Do sad je NSRS povodom određenih pitanja donosila razne odluke, ne baš ovakve kao sada ali slične, i svaki piut nas je Milorad Dodik preveslao. Zadnji put je to bilo kod odluke Ustavnog suda o državnom zemljištu. Isto je tad NSRS odlučila ‘nećemo ovo, nećemo ono’, i nakon tri dana oni su to pogazili. On je prvi pogazio, poništio zaključke NSRS na taj način što je došao u Predsjedništvo BiH, sastao se sa Erdoganom“, naglasio je Mektić gostujući u Danu uživo N1.

Mektić je mišljenja da treba razgovarati sa Šmitom.

“Dodik bi to isto tako trebao. Vidjeli smo na Bledu da se Vučić sastao sa Šmitom, pa kako Vučić može razgovarati o stanju u BiH sa njim a on ne“, kazao je.

Mektić je za N1 komentarisao i zakon o zabrani negiranja genocida.

“Postojeći Krivični zakon BiH tačno inkriminiše radnju: ko vrijeđa na nacionalnoj, vjerskoj osnovi, vrši vrijeđanje i tako dalje, biće kažnjen i to je drastična kazna. Da imamo imalo pošteno i korektno pravosuđe moglo je do sad biti pokrenuto 50 postupaka za ovo djelo. Je li Dodik negirao genocid i poslije Inzkovog zakona? I šta se dogodilo – Tužilaštvo kaže otvorili smo predmet. To je glupost i zamajavanje javnosti“, komentarisao je.

“Incko je trebao nametnuti izborni zakon“, kazao je Mektić.

Na pitanje šta je sporno u nametnutom zakonu, Mektić je odgovorio: “Ne postoji pravna država i možete nametati kakve hoćete zakone. Nije trebao nametati zakon dok nije iskoristio svoja ovlaštenja što je bilo propisano”.

“Jedino rješenje poslije tog nametnutog zakona je da prvenstveno sjedne vladajuća koalicija SNSD, HDZ i SDA i da vide ako treba popraviti nešto ili dodati tome zakonu i da se to uradi“, dodao je Mektić za N1.

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.