Dodik: Sastaćemo se svi sa Šmitom, ali ga ne priznajemo?!

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će se sastati sa Kristijanom Šmitom na Jahorini, ali ne kao visokim predstavnikom u BiH.

On je još jednom ponovio da Šmita ne priznaje, jer nije izabran  u skaldu sa procedurama u Savjetu bezbjednosti.

Na pitanje kako vidi to što je Šmit naveo da je spreman za razgovor, da organizuje neformalni sastanak sa predstavnicima RS u OHR-u kao i da ode bilo gdje u BiH, te da neće koristiti Bonska ovlašćenja ako ne dođe do narušavanja teritorijalnog integriteta BiH, Dodik je odgovorio:

„Možemo na Jahorini. Doći ćemo svi mi političari iz RS da mu kažemo da možemo da razgovaramo sa njim, kao bivšim poslanikom njemačkog saveznog parlamenta i saveznim ministrom poljoprivrede. On je čovjek koji ima nesumljivo veliko iskustvo, ali kao visoki predstavnik on za nas nema legitimitet“ kazao je Dodik, navodeći da će sa njim na tom sastanku biti i ostali lideri parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj.

Dodik nije precizirao kada će taj sastanak sa Šmitom biti održan na Jahorini.

Buka

1 Komentar

  1. Pa KO NAS SRBE PRESTAVLJA BRACO SRBI MORAMO USTATI I RESITI VISE OVE IZDAJE UNISTAVANJE SRPSKOG NARODA U SRPSKOJ REPUBLICI A BOGAMI I U SRBIJI NEK PREISPITAJU GDE SE TO I SRBIJA NALAZI

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.