Zatvor za nazivanje Srpske genocidnom: Slijede izmjene Krivičnog zakona RS

Ko Republiku Srpsku ili srpski narod bude nazvao genocidnim ići će u zatvor.

Ovo je jedna od izmjena Krivičnog zakona koje su lideri stranaka u Srpskoj dogovorili na upravo završenom sastanku u Banjaluci, saznaje “Glas Srpske”.

Iako o tome na konferenciji za medije nisu htjeli zvanično da govore, saznajemo da će pravni tim republičkog parlamenta jednu od izmjena KZ RS formulisati upravo na ovakav način, a prijedlog će biti razmatran na sjednici parlamenta koja bi trebalo da bude održana u petak.

Ovo je pet zaključaka političkih lidera iz Republike Srpske: Nećemo učestvovati u radu institucija BiH!

Nakon sastanka predsjednika parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj povodom odluke Valentina Incka da nametne dopunu Zakona u vezi sa zabranom i kažnjavanjem negiranja genocida doneseno je pet zaključaka među kojima je i onaj o bojkotu srpskih predstavnika u radu institucija BiH.

Predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović kazao je da je današnji sastanak posljedica veoma složene situacije poslije Inckove odluke o zabrani negiranja genocida.“Danas smo imali sastanak u punom sazivu predsjednika svih parlamentarnih stranaka iz RS-a i imali veoma konstruktivnu raspravu, problematiku sagledanu iz svih uglova”, rekao je Čubrilović.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.