Dodik upravo izjavio: Na Londonskoj berzi se do prije sat vremena trgovalo obveznicama i prodate su u iznosu od 300 miliona eura

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su obveznice Republike Srpske danas emitovane na Londonskoj berzi.

Dodik je rekao da su prodate obveznica u vrijednosti od 300 miliona evra.

„Srpska nema međunarodni kapacitet, ali ima sve prerogative države. Na Londonskoj berzi se do prije sat vremena trgovalao obveznicama i prodate su u iznosu od 300 miliona eura. To je dobra vijest za sve nas u RS. To omogućava stabilnost finasijskog sistema, usmjerićemo novac na povećanje plata i neke druge projekte, te za servisiranje dugova“, rekao je Dodik.

„Izlistavanje je danas završeno i mi odlučujemo da li ćemo nastaviti i sutra da dobijemo i preostalih 50 miliona. Nema zemlje na svijetu koja ne trguje na međunarodnom tržištu. Mi činimo da obezbjeđujemo pare da vraćamo anuitete. Nema zemlje koja ne trguje. Pet godina ćemo plaćati kamate. U međuvremenu se borimo da Republika Srpska bude stabilna“ rekao je on nakon sastanka na Mrakovici.

/BUKA/

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.