Informacija u vezi ponosne kartice za višečlane porodice iz Trebinja

Poštovane višečlane porodice.

Zbog velikog interesovanja višečlanih porodica u vezi sticanja prava na korištenje „PONOSNA KARTICA“ dajemo sledeće obavještenje.

Fondacija ,,ZA PORODICU“ pokrenula je akciju i projekat u gradovima i opštinama u Republici Srpskoj PONOSNA KARTICA za ponosne majke tj. porodice (3+) sa troje i više djece.

Kartica se sastoji u tome da u preko 250 privrednih subjekata širom Republike Srpske ostvarujete odrđene popuste prilikom kupovine proizvoda i korištenje određenih usluga. Pravo na korištenje imaju porodice sa troje i više djece a uslov je da u porodici ima najmanje jedno maloljetno djete.

U kontaktu sa fondacijom ZA PORODICU tj. predsjednikom fondacije gospodinom Draganom Dakićem dobili smo informaciju da je ostvaren kontakt sa našom lokalnom zajednicom i predstavnicima grada Trebinja gdje je fondacija prezentovala uslove i način korištenja PONOSNE KARTICE., za šta je prvenstveno potrebna podrška lokalne zajednice i privrednih subjekata grada Trebinja.

Očekuje se odgovor od naše lokalne zajednice i nadamo se podrška za realizaciju ovog značajnog projekta, koji bi nama višečlanim porodicama dao određene povlastice, benefite i bio od značajne koristi.

Ovim putem i mi kao Udruženje roditelja sa četvoro i više djece 4+Trebinje pozdravljamo rad ove fondacije te apelujemo na predstavike grada Trebinja, a posebno odbornike koji su iz populacije višečlanih porodica da podrže ovaj projekat PONOSNA KARTICA. Pored toga, kao udruženje, ne odustajemo od svojih prijedloga za podsticaj rađanja i poboljšanja pronatalitetne politike na lokalnoj nivou.

Takođe pozivamo i sve društveno odgovorne privredne subjekte u našem gradu da ukoliko dođe do realizacije projekta podrže i istinski se uključe u što bolju realizaciju ovog projekta.

Napominjemo da se do sada kroz ovaj projekat dala veoma efikasna podrška porodici u gradovima i opštinama u Republici Srpskoj gdje se ovaj projekat realizovao i same lokalne zajednice postali dio projekta PRIJATELJI PORODICE. (Banja Luka, Laktaši, Teslić, Prnjavor, Srbac, Bijeljina, Prijedor, Kotor Varoš, Kostajnica, Novi Grad, Petrovo, Bileća, Ljubinje itd.)

Projekat je dobio podršku i od Privredne komore Republike Srpske, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS kao i direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Vlade Republike Srbije.

Sve aktivnosti fondacije ZA PORODICU možete zapratiti preko aplikacije „Za porodicu“ – Apps on Google play kao i na društvenim mrežama.

Predsjednik uudruženja 4+

Aleksandar Sarić

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.