Iako okružen ljudima iz mješovitih brakova, Dodik se narugao drugima

Iako je okružen ljudima iz mješovitih brakova, koji još obavljaju i visoke funkcije u Republici Srpskoj, Milorad Dodik danas se bezobzirno okomio na članicu CIK BiH Vanju Bjelicu – Prutinu, navodeći da se „predstavlja kao predstavnica srpskog naroda, a bila je ili je još udata za muslimana Bošnjaka“. Ovo nije prvi put da ovako govori…

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik vrijeđao je srpske članove Centralne izborne komisije BiH Vanju Bjelicu-Prutinu i Jovana Kalabu,ali i opozione lidere Mirka Šarovića i Branislava Borenovića nazvavši ih ponovo izdajnicima…

Za članove CIK iz Republike Srpske je rekao da da „samo fukara od Srbina može da glasa za poništenje izbora u Srebrenici“.

„U Srebrenici su poništili srpska biračka mesta, a potvrdili bošnjačka. Znate kakva morate da budete fukara od Srbina da to uradite. To je dokaz političkog poltronstva i ništa drugo“, rekao je Dodik novinarima u Doboju.

Za Vanju Bjelicu-Prutinu rekao je da je „gospođa koja se predstavlja kao da je predstavnica srpskog naroda, a bila je ili je još udata za muslimana Bošnjaka u Sarajevu. Neko će reći kakve to ima veze. Ma nemojte“, rekao je Dodik.

Dodik je osudio današnju odluku CIK-a BiH da zbog izbornih nepravilnosti poništi izbore u Srebrenici i Doboju i ocijenio da CIK „nije izabran u skladu sa zakonom i da je donosio nezakonite odluke“.

Prema njegovim riječima, poništeni su izbori samo na srpskim biračkim mjestima, ali ne u većinski bošnjačkim.

Povodom odluke CIK-a BiH o poništenju izbora u Srebrenici i Doboju, Dodik je rekao da se radi o „izdaji“ lidera SDS-a i PDP-a Mirka Šarovića i Branislava Borenovića, i o njihovom dogovoru s Bošnjacima „u funkciji bošnjačke politike u Sarajevu koja želi da kreira odnose“.

Na sve ovo nije mu ostao dužan ni lider SDS-a Mirko Šarović.

„Nikakvo pravo nema da morališe onaj koji je u kontinuitetu krao izbornu volju građana, kupovao poslanike, onaj koji trguje i sa ikonama i koji koristi takav rječnik da je ponižavajuće da dolaze od člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske“, poručio je Šarović danas iz Doboja Dodiku.

Ovo nije prvi put da Milorad Dodik ovako pogrdno govori i o Vanji Bjelici Prtini, za koju često kaže da je „muslimanska snaha“. Vanja Bjelica Prtina mu smeta, jer nije pod njegovom konntrolom i ne izvršava partijske naloge „predsjednika svih predsjednika“ u Republici Srpskoj.

(BN) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.