Milorad Dodik tužio Davora Dragičevića

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik podnio je tužbu za klevetu protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog 21-godišnjeg mladića iz Banjaluke, Davida Dragičevića.

Dodik je, osim Dragičevića, tužio i beogradski list NIN, kao i Izdavača NIN-a Ringijer Aksel Špringer.

Dodik, kako je objavljeno na stranici “Pravda za Davida”, traži 6.000 konvertibilnih maraka odštete.

Uvidom u tužbu koja je objavljena na toj stranici vidi se da je tužba datirana na 19. juni 2019. godine, a povod je intervju koji je Dragičević dao listu NIN 21. marta 2019. Na stranici “Pravda za Davida” navedeno je da je advokat Dragan Tolimir u avgustu prošle godine izvršio uvid u sve predmete koji se vode protiv Davora Dragičevića, te da ova tužba tada nije postojala.

“Očigledno je da je tužba podnijeta poslije avgusta ili se radi o prikrivanju tužbe od Tužilaštva. U ovom slučaju može lako doći do presude u korist tužioca, jer su tuženi i njegov advokat propustili navodna zakazana rošišta. Međutim, advokat Dragan Tolimir je poduzeo određene pravne radnje kako do toga ne bi došlo”, naveli su iz “Pravde za Davida”.

Dodali su da će advokat predložiti sudu saslušanje svih policijiskih službenika, koji su povezani sa slučajem ubistva Davida Dragičevića, ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača lično, kao i svih onih koji su organizovali spornu konferenciju za novinare 26. marta 2018.

Na toj konferenciji za novinare pokojni David Dragičević je kriminalizovan, nazvan je lopovom i narkomanom, a njegova smrt označena kao zades, da bi kasnije bila pokrenuta istraga o njegovom ubistvu.

“Smatramo da je tužba pokrenuta kako bi se Davoru Dragičeviću dodatno otežao postupak koji se protiv njega već vodi, a koji su pokrenuli, Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum u 2018. godini”, navedeno je na stranici “Pravda za Davida”.

Darko Ilić je bivši načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP-a RS, a Darko Ćulum, bivši direktor Policije RS je aktuelni direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Oni u tužbenom zahtjevu traže da im Davor Dragičević isplati po osam hiljada konvertibilnih maraka za navodnu klevetu.

(N1)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.