Dokle će politika šumom a problemi građana drumom

Posjeta ministra inostranih poslova Rusije Seregeja Lavrova Bosni i Hercegovini posljednji je u nizu događaja koji u ovoj nesrećnoj zemlji, umjesto da bude iskorišten za njenu afirmaciju, zbog nezrelosti i neodgovornosti ključnih političkih aktera, ponovo je doživjela veliku međunarodnu blamažu i za proizvođenje unutrašnjih sukoba i međunacionalnih tenzija.

Posjeta ovako važne ličnosti Miloradu Dodiku je poslužila da po ko zna koji put pokaže da mu je lični interes iznad opšteg i da je zbog ličnog ega ponizio instituciju predsjednika Republike Srpske i  Predsjedništva BiH, čiji je trenutno predsjedavajući.

Ponašanje dvojice članova Predsjedništva je takođe neadekvatno, zasnovano na uvjerenju da će naići na podršku i odobravanje zapadnih sila  i dijela nacionalno opredijeljenih birača, a to što svi gubimo njima nije važno.

Dokle će politika ići šumom a problemi građana drumom?

Posebno zabrinjava ponašanje akademske zajednice koja se uopšte ne  oglašava kada su u pitanju vitalni interesi građana u oba entiteta, nego se kao i političke partije, prešutno ili javno svrstavaju svako uz svoje.

Pozivamo vlade oba entiteta i Savjet ministara da se usresrede na aktuelne probleme poljoprivrednika čije zahtjeve u potpunosti podržavamo tim prije što zbog neadeaktvnih mjera  u borbi protiv pandemije virusa korona, ozbiljno prijeti glad za oko 70 odsto stanovnika Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Saveza penzionera i potomaka.

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.