Uzalud je gluvom šaptati i slijepom namigivati!

Nije najveći uspjeh đavola sto je ubijedio ljude da ne postoji, već što je ubijedio Srbe da Milorad Dodik brani Republiku Srpsku!

Analizirajući vladavinu Milorada Dodika, stekao sam utisak da je on u stanju da pokvari i komad armature. Prosto je nevjerovatno da je uspio da razvali sve čega se dohvatio, a da su mu Srbi za to još aplaudirali.

Republika Srpska nastala je uz ogromne žrtve i patnje, a na putu je da nestane uz aplauz vođi i komad jagnjetine i flašu piva koje on velikodušno daruje!

Jučerasnja rasprava pred Komitetom za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa jasno je pokazala u kom pravcu će ići spoljna politika Bajdenove administracije kada je u pitanju BiH.

Itekako je zabrinjavajuća za Republiku Srpsku. Kažem za Republiku Srpsku, iako je u prvi plan stavljeno ponašanje i djelovanje lidera, a ne entiteta.

„Lideri žele zadržati vlast makar time zadržavali i državu. SAD moraju pomoći državama da krenu naprijed“, poručeno je iz Vašingtona.

Srbi su Republiku Srpsku izjednačili sa Miloradom Dodikom.

Njegov problem je postao problem Republike Srpske. I nije to izabrao ni Vašington, ni Brisel, ni Sarajevo, več sami Srbi!

Više puta sam govorio da Milorad Dodik, u političkom smislu, ima 100 problema, a da Republika Srpska ima samo jedan, a to je Dodik. On je najveći proizvođač problema i spreman je na žrtvovanje svega da bi amortizovao, a ne riješio svoje probleme.

Sve svoje promašaje on opravdava riječima da je bio u zabludi i da je bio naivan. Zbog toga što naivni i zabludjeli vode Republiku Srpsku već 20 godina ona je na začelju Evrope u svakom segmentu.

Sada je i na pragu samouništenja.

Šta još treba da se dogodi da Srbi progledaju? Kakve poruke da se pošalju, da bi ih čuli? Ili će biti po onoj narodnoj „gluvom šaptati i slijepom namigivati, uzalud je“???

Piše: Željko Avramović, politički analitičar iz Beograda; RTVBN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.