Novci u budžetu nisu političara i njihovih stranaka

Dodikovo ponašanje je samo dokaz da se suočavamo s autoritarnim, a ne demokratskim režimom.

Prijetnje lidera SNSD-a Milorada Dodika da će obustaviti pomoć Banjalučanima nakon podrške Stanivukoviću na izborima, Vehid Šehić iz Koalicije „Pod lupom“ je za Klix.ba prokomentarisao kao nezakonite i neprimjerene jednom političaru.

Kako je kazao Šehić, novci u budžetu nisu novci političara i političkih stranaka te se zaboravlja na tu činjenicu kao i na to da tim sredstvima oni koji vladaju trebaju upravljati s pažnjom „dobrog domaćina“.

„Ovo što smo čuli je Dodikov revolt i njegov problem nije samo Banja Luka već i Bijeljina koja je pokazala nešto sasvim drugo što je jako bitno, a to je da oni koji izdaju svoje birače mogu biti sankcionisani i to se desilo sa dosadašnjim gradonačelnikom Bijeljine. To je opomena svim političarima, ali Dodikova izjava da kazni građane koji su slobodno u demokratskoj državi odlučili glasati za drugog kandidata je neprimjerena i neprihvatljiva“, naveo je Šehić u izjavi portalu Klix.

Kako je dodao, Dodikovo ponašanje je samo dokaz da se suočavamo s autoritarnim, a ne demokratskim režimom.

„Građani su pokazali da žele novu vlast, a Dodik da ne dozvoljava promjene. To se dešava kada neko osjeti da ima veliku moć. Neminovno je da je Dodik ovdje suspendovao demokratiju i činjenica je da je zaboravio u kakvom sistemu živimo, pa onda to sve prelazi u vladavinu diktatore i autokrata pa zbog toga imamo zarobljene institucije“, kazao je Šehić navodeći da je Dodik misli da je jači od institucija pa i volje građana birača“.

Milorad Dodik je prije dva dana zaprijetio da će finansijski blokirati Bnjaluku s svih nivoa vlasti zbog podrške kandidatu opozicije za gradonačelnika Banjaluke Drašku Stanivukoviću.

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.