Umjesto smjene Nenad Nešić pod pritiskom dao ostavku – “iz zdravstvenih razloga”

Nakon što je jutros u Vladi RS pod dirigentskom palicom Milorada Dodika održan sastanak na kojem se razgovaralo o kadrovskim pitanjima, tokom dana je potvrđeno da je stvarni razlog v.d. direktor “Puteva RS” Nenad Nešić.

Jedan od učesnika sastanka predsjednica RS Željka Cvijanović je izjavila da je potrebno urediti odnose u koaliciji i zahtijevati veću odgovornost ljudi koji se nalaze na važnim pozicijama.

“Potrebna je i veća tolerancija i bolja saradnja u okviru koalicionog bloka”, poručila je Cvijanović.

Sastanku je prisustvovao i ministar policije Dragan Lukač što neki dovode u direktnu vezu sa pripremljenim prijetnjama zbog brojnih afera koje prate Nešića, ukoliko se ne povinuje zahtjevima SNSD-a – da se sam povuče sa pozicije direktora “Puteva RS”

Kako se večeras ispostavilo Nešić se povukao, kako je neubjedljivo navedeno, “iz zdravstvenih razloga”.

Ipak, sam redoslijed ovakvih poteza od strane SNSD-a je treba posmatrati u kontekstu jučerašnjeg nastupa Nenada Nešića u Bijeljini kada je on oštro kritikovao vlast, posebno Demos, prijeteći da će pokazati da je DNS “ključni faktor u formiranju vlasti u Republici Srpskoj”. Takođe je najavio da DNS ima ambiciju da bude “prva politička partija u Republici Srpskoj”.

Na istom skupu Nešić je poručio da nosilac liste DNS-a za Skupštinu grada Bijeljina Diko Cvijetinović, koji je sada direktor “Komunalca”, neće biti smijenjen, zaprijetivši “političkim turbulencijama u koaliciji u vrhu vlasti RS ukoliko do te smjene dođe”.

Kako će se cijela ova situacija odraziti na daljnje odnose SNSD-a i DNS-a ostaje da vidimo, ali je sasvim sigurno da nakon iznuđene ostavke Nenada Nešića više ništa neće biti isto. Izuzev politike ucjena i pritisaka, koji je konstanta SNSD-a.

ISTOK

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.