Dodik se našalio sa Stevandićem tvrdnjom da će bojkotovati lokalne izbore

Izjava lidera SNSD-a Milorada Dodika da će povodom jučerašnje odluke odluke CIК-a radikalizovati ambijent, želi pokazati krajnju odlučnost kako bi se zaštitio njihov i više nego poslušni koalicioni partner, predstavlja nešto već viđeno – istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

„Stara matrica, a nova ploča. Dodik je uvijek jedno pričao, a drugo radio. Tvrdio je da nikada neće prihvatiti put ka NATO-u, a prihvatio ga je. Govorio je kako na Manjači neće biti vojne vježbe sa učešćem NATO snaga, a ona se dogodila. Javno je nekada proklamovao stranačke dokumente o otcjepljenju Republike Srpske, a mi smo sve više utopljeni u BiH“, podsjetio je Govedarica.

Tim povodom Govoderaica dalje navodi da je podugačak spisak Dodikovih predomišljanja.

„Povodom misterioznog ubistva Davida Dragičevića rekao je da će sve tužioce iz banjalučkog tužilaštva istjerati na ulicu, a desilo se da je predmet zataškan. Na Кozari slavi Broza, apostrofirajući četničku lojalnost fašistima, a u Pranjanima glorifikuje Dražu kao velikog američkog prijatelja. Otvoreno je pričao u Narodnoj skupštini kako prisluškuje narodne poslanike, a sutradan se pravdao kako se šalio. Juče je najavio mogućnost bojkota lokalnih izbora i sastanak sa koalicionim partnerima“, naglašava Govedarica. 

On kaže da Dodikovi koalicioni partneri, koje je svojim djelovanjem poslije izbora razdrobio, jako dobro znaju kako Dodik jedno priča, a drugo radi.
  
„Vrlo brzo će Stevandić shvatiti kako se juče u svojoj prvoj reakciji Dodik našalio i sa njim“, kazao je Govedarica i dodao:

„Uvijek je bilo onih koji su odluke CIК-a pozdravljali kao i onih koji su ih osporavali. Po prirodi stvari one su se nekome dopadale, a nekome ne. Ali, bilo kako bilo, odluke su uvijek morale da se poštuju“.

Nakon što je CIK donijela odluku da eliminiše Stevandićevu US iz izbornog procesa, uslijedila je osuda lidera SNSD-a Milorada Dodika, čiji je Stevandić važan koalicioni partner, Dodik je rekao da će ukoliko odluka ostane na snazi pozvati koalicione partnere na bojkot predstojećih lokalnih izbora. 

(BN)                                                 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.