Stiže 9 milijardi evra pomoći od Evropske unije

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozdravio je paket pomoći EU za Zapadni Balkan u iznosu od devet milijardi evra, od čega će značajan dio biti bespovratan.

To je pomoć za infrastrukturne projekte koji treba da povežu glavne gradove zemalja Zapadnog Balkana. BiH neće biti ostavljena da se bori sa bolje organizovanim zemljama prilikom povlačenja tih sredstava, već će biti određeni projekti i shodno našoj brzini sredstva će moći da se povuku – rekao je Dodik novinarima u Sarajevu.

Dodik je istakao da je prilikom nedavne posjete članova Predsjedništva BiH Briselu rečeno da će taj program pomoći za Zapadni Balkan danas dobiti definitivnu i formalnu podršku i okvir, a da bi komesar za proširenje EU Oliver Varhelji trebao u petak da posjeti region i saopšti detalje tog plana.

On je naveo da je predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel pozvao članove Predsjedništva BiH da u petak, 9. oktobra, dođu na sastanak u Brisel, jer ih tokom njihove nedavne posjete nije mogao primiti s obzirom da je bio u izolaciji zbog virusa korona.

– Predsjedništvo se priprema da u petak putuje u Brisel i srešćemo se sa još nekim ljudima, osim Mišela – rekao je Dodik.

(Srna)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.