Dodik u Zagrebu ponovo obrnuo mišljenje – Tvrdi da nije za secesiju Republike Srpske?!

I dok je sinoć u Banjaluci, povodom obilježavanja novouspostavljenog zajedničkog praznika Republike Srpske i Srbije – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, Milorad Dodik ustvrdio da su „Republika Srpska i Srbija dvije države s težnjom da budu zajedno“, danas u Zagrebu druga priča.

– Danas imamo dvije države – Srbiju i Republiku Srpsku, a težnja je da budemo jedna država gradeći sigurnost i budućnost čitavog regiona, što nam niko ne može oduzeti. Želimo to na jedan miran i civilizovan način – istakao je sinoć Dodik.

Za manje od 24 sata Dodik je sinoć izgovorene riječi u Banjaluci „zaboravio“ danas u Zagrebu gdje je, nakon sastanaka sa zvaničnicima Hrvatske, ustvrdio da njegova politika nije „secesija“.

Na pitanje zašto se danas zalaže za BiH kada je sinoć tvrdio da su Republika Srpske i Srbija dvije države i da teže da budu jedno, Dodik je odgovorio: – Ja sam za mir i stabilnost, naša politika nije secesija.

Dodik se, takođe, danas pohvalio u Zagrebu kako je je on bio taj koji je „povukao vitalni nacionalni interes kako bi spriječio međunarodni spor Hrvatske i BiH u vezi Pelješkog mosta“, čime je priznao da „slučaj Pelješkog mosta“ nije vitalni nacionalni interes Republike Srpske i Srba, kako je to tvrdio u NSRS.

(BN) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.