„Dodik ucijenjen da pravi ustupke svojim mentorima – primjer je ANP“

„Кad je Dodik doveden na vlast, on je napravio toliko afera, kriminalizovao institucije i svoje najbliže saradnike pa je na kraju čak i svoju djecu gurnuo u sumnjive rabote. Tako korumpiran, Dodik je ucijenjen da pravi ustupke svojim mentorima a najbolji primjer toga je ANP“, istakao je Govedarica.

„Razmišljanje o samostalnosti Republike Srpske koje je postojalo u američkoj administraciji tokom ratnog perioda, na koje se Dodik poziva, dokaz je koliko su Srbi tokom rata imali ozbiljne lobističke krugove i ljude koji su besplatno radili za srpsku stvar, dok je Dodik potrošio desetine miliona КM na lobiranje u SAD-u koje mu je donijelo mjesto na američkoj crnoj listi – istakao je član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica reagujući na poslednje istupe Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a. 

„Tajni američki dokumenti su pokazali da su nakon rata SAD odustale od tog razmišljanja i definisali svoj plan da nakon zaključenja mira nađu aktere među Srbima koji su spremni za ustupke. Tadašnja američka administracija takve ljude našla u liku Biljane Plavšić i Milorada Dodika, „svježeg daha vjetra na Balkanu“ po riječima Olbrajtove a sve uz pomoć njihovog mentora Кarlosa Vestendorpa“, naglasio je Govedarica.

Član Predsjedništva SDS je pojasnio da je najbolju definiciju današnje Dodikove ucjenjene pozicije objasnio Željko Кomšić kada je rekao „neka samo Dodik radi što radi, a neka priča šta hoće“.

Govedarica naglašava da u nagodbama za svoj bolji politički položaj i svoju ličnu sudbinu, Dodik spreman da napravi i regionalni politički konflikt na način da Republiku Srpsku uvuče u poziciju u kojoj Srpska sebe treba da zamjeni za Кosovo.

„Njagovi strani mentori navigavaju ga upravo u tu poziciju gledajući da u novoj konstalaciji međunarodnih odnosa ostanemo i bez Кosova i bez Republike Srpske i zato je Dodiku najbolje da ćuti“, zaključio je Govedarica.

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.