Lažna predizborna obećanja u Bileći – 1. dio

Da je neko rekao 80-ih godina da će Bileća danas biti crna rupa BIH u ekonomskom, funkcionalnom i svakom drugom smislu, smatrali bi ga ludim. Nekada smo imali Kovnicu, Bilećanku, Mlin… a danas pokoje predizborno lažno obećanje. Mnogi su dolazili i obećavali, pa neispunili, a mi ćemo Vam narednih dana donijeti 5 najvećih „laži“ u poslednjih 10 godina.

Danas pišemo o Fabrici za preradu motornih ulja.

16. septembra 2010. godine, tada Premijer RS, Milorad Dodik i investitor Branko Tupanjac, postavili su kamen temeljac za gradnju fabrike za preradu motornih ulja u koju je najavljeno ulaganje 11 miliona dolara!

Tada je rečeno da će godišnja proizvodnja iznositi preko 160 miliona dolara, a da će fabrika početi sa radom u 2011. godini. Već tada su se „tražile veze“ za posao u „perspektivnoj fabrici“ sa, u početku, planiranih stotinjak zaposlenih. Tom prilikom, izjavljeno je kako je za opremu već izdvojeno 8.5 miliona dolara, dok se za sami objekat planiraju 2.5 miliona. Rečeno je da je već dogovoreno plasiranje robe u Kinu, Rusiju i SAD, te kako će ovakva fabrika biti jedinstvena u ovom dijelu Evrope. Tadašnji načelnik opštine Bileća bio je Dragan Babić, koji je uz okupljene načelnike svih opština Hercegovine tom prilikom bio oduševljen da je konačno neki proizvodni pogon blizu otvaranja u Bileći.

Ali, ima ona pjesma – uzalud vam trud svirači…

Sve je to bilo divno, djelovalo je kao bajka, poslije famoznog „kamena temeljca“ još je samo parcela ograđena betonskim zidom, a 10 godina poslije ni fabrike, ni miliona, ni objašnjenja.

Da su braća Grim živa, vjerovatno bi ova priča imala njihov naklon i puno poštovanje.

Kolumna: D.S.; Izvor: Bileća Vijesti Online

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.