Danas sastanci o deblokadi rada Parlamenta BiH

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH Dragan Čović sazvao je za danas 8. sjednicu Kolegija Doma naroda PSBiH, a predviđen je i nastavak sjednice zajedničkog Kolegija. To u praksi znači da će za isti sto sjesti Dragan Čović i Borjana Krišto iz HDZ-a, Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić iz SDA, te Nikola Špirić i Nebojša Radmanović iz SNSD-a. Iako je to ranije najavljivano, sve su prilike da na sastanak neće doći lider SNSD-a Milorad Dodik.

– Na zajednički kolegij bismo pozvali predsjednika SNSD kao člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, pa i Šefika Džaferovića kao člana Predsjedništva BiH, jer je dio SDA“, najavio je Čović nedavno tokom druženja sa novinarima u Sarajevu.

Kolegiji oba doma državnog Parlamenta, podsjetio je tada Čović, čine predstavnici SDA, HDZ-a BiH i SNSD-a.

„Možda i kroz taj nivo dogovora tri stranke, gdje su ljudi koji nose zakonodavnu i djelimično izvršnu vlast, da se pokušaju naći rješenja“, rekao je tada Čović.

Sa druge strane, govoreći o formiranju vlasti za FTV Bakir Izetbegović je rekao da će raditi na tome uz pomoć međunarodne zajednice, poručivši da lider HDZ-a Dragan Čović treba pristati na to da se počne sa formiranjem parlamentarnim komisijama.

(Vijesti.ba)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.