POČELE PROVJERE U BIH, HRVATSKOJ I SRBIJI – Federalna inspekcija krenula češljati diplome

Postupajući po nalogu Vlade FBiH, Federalna uprava za inspekcijske poslove je blagovremeno započela postupak provjera diploma za sve zaposlene ovog kontrolnog organa, te je poslala upite na adrese preko 50 raznih obrazovnih ustanova i institucija.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na 169. sjednici održanoj 17. januara 2019. godine donijela zaključak kojim je zadužila sve institucije, t i j e l a, organe uprave i upravne organizacije, javna preduzeća i ustanove, te privredna društva u Federaciji Bosne i Hercegovine, da od obrazovnih ustanova koje su izdale diplome o stečenoj stručnoj spremi njihovih zaposlenika, u skladu sa podacima iz personalnih d o s i j e a, zatraže provjeru vjerodostojnosti istih.

Postupajući po nalogu Vlade FBiH, Federalna uprava za inspekcijske poslove je blagovremeno započela postupak provjera diploma za sve uposlenike ovog kontrolnog organa, te je poslala upite na adrese preko 50 raznih obrazovnih ustanova i institucija u Bosni i Hercegovini, Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji.

„Ovim putem želimo da pohvalimo izuzetno profesionalan i korektan odziv obrazovnih institucija širom Bosne i Hercegovine, koje su svojim brzim odgovorima pokazale spremnost na saradnju, u cilju provjere i eventualnog identifikovanja nevažećih diploma“, navode iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Iako se radi o provjeri preko 170 diploma, Federalna uprava za inspekcijske poslove se nada da će zahvaljujući dobrom odzivu obrazovnih institucija, ovaj zadatak realizovati u planiranom roku.

Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.