Napunite rezervoare, gorivo OPET poskupljuje

Još prošle sedmice dizel je poskupio i koštao 2,36 KM, a narasla je i cijela benzina 98 – na 2,36 KM

Gorivo u BiH je u protekloj sedmici u odnosu na prethodnu bilo skuplje i do 10 feninga po litru, objavile su Nezavisne novine navodeći kako nam za utjehu može biti činjenica da na početku ovoe nije došlo do novih korekcija, ali vozači strahuju da će se to ubrzo dogoditi.

Najavljeno poskupljenje

Po informacijama Vanjskotrgovinske komore BiH, oslonjene na podatke Međunarodne unije cestovnog prometa, u pretprošloj sedmici smo benzin 95 plaćali 2,16 KM, za benzin 98 trebalo je izdvojiti 2,31, a za litar dizela 2,26 KM. Već u prošloj dizel je poskupio i koštao 2,36 KM, a narasla je i cijela benzina 98 – na 2,36 KM, dok benzin 95 nije poskupljivao, navode banjalučke novine dodajući kako su cjenovnici na prošloseedmilnom nivou, ali informacije kojim raspolažu vozači nisu optimistične.

“Mi smo još prije desetak dana imali informaciju da treba doći do poskupljenja goriva, s tim što na benzinskoj pumpi gdje ja točim nije bilo korekcija. Međutim, očekuje se da se to dogodi svaki dan“, rekao je za Nezavisne Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni i unutrašnji transport RS. Po njegovim riječima, svako poskupljenje goriva je predstavnicima ove branše poput omče oko vrata.

Ogroman problem

“Mi unazad deset godina nismo uspjeli dići cijenu prevoza, maltene ni žuti fening. Svako poskupljenje goriva nama je ogroman problem, jer mi cijene svojih usluga ne možemo dići“, žali se Grbić. Prema podacima Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Privrednoj komori RS, u Banja Luci u proteklom razdoblju nisu rasle cijene goriva.

Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.