SIPA provodi veliku akciju širom BiH, privedeno već sedam osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) danas su po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH započeli operativnu akciju kodnog naziva „Zlatni karat“

U toku su pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata, i pokretnih stvari koje koristi 31 osumnjičeno lice, na ukupno 54 lokacija na području Sarajeva, Tuzle, Gračanice, Živinica, Tešnja, Maglaja, Cazina, Bihaća, Konjica i Kladnja.

Do sada je uhapš*no sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kriv*čno djelo „Organizovani krim*nal” u vezi sa kriv*čnim djelima “Krijumč*renje”, „Organizovanje grupe ljudi ili udruženja za krijumč*renje ili rasturanje neocarinjene robe“, „Pranje novca“, “Nedozvoljeno skladištenje robe”, „Poreska utaja ili prevara”, i “Krivotv*renje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova” Kriv*čnog zakona Bosne i Hercegovine.

Osumnjičene osobe se terete da su u saradnji sa drugim osobama, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi vršila krijumč*renje i nedozvoljeno rasturanje neocarinjene robe, tačnije predmeta od zlata i srebra.

Više informacija o rezultatima operativne akcije “Zlatni karat“ biće poznato nakon realizacije naredbi Suda BiH i Tužilaštva BiH.

Preuzeto sa Klix.ba

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.