Isključili su kablovsku da se ne bi čula njena priča: Marija Lukić svedočila o s e k s u a l n o m uznemiravanju bahatog Jutke iz Brusa

Ona je ispričala do detalja kako ju je z l o s t a v lj a o predsednik opštine Brus, Milutin Jeličić Jutka, kako je ostala potpuno sama u svemu, kako se nosila sa shvatanjem da je u toj sredini sve podređeno i sve zavisi od jednog čoveka, koji je u poziciji da odlučuje od sudbinama, zahvaljujući zloupotrebi koncentrisane poličke moći.

Marija Lukić koja je je postala poznata široj javnosti kada je obelodanila šta je sve preživela od strane predsednika opštine Brus, Milutina Jeličića Jutke, dok je radila u opštini Brus, sinoć je ponovo ispričala svoju priču na TV Prva u emisiji „Život priča“ Tatjane Vojtehovski.

Priča ove žene koja je potpuno sama krenula u borbu protiv s e k s u a l n o g uznemiravanja i nasilja od strane lokalnog javnog funkcionera u maloj sredini gde je sve povezano, šokirala je javnost kada je obelodanila šta je sve preživela od strane bahatog predsednika opštine Brus.

Nešto pre 22 sata u Brusu je nestala kablovska televizija, čime je onemogućeno gledanje emisije „Život priča“ .

„Pet minuta pre emitovanja u Brusu je došlo „do kvara“ na kablovskoj mreži i sugrađani ne mogu da prate Prva TV. Nadam se da je malo jasnije sve“, napisala je u objavi na Fejsbuku Marija Lukić.

Ona je ispričala do detalja kako ju je predsednik opštine Brus s e k s u a l n o z l o s t a v l j a o, kako je ostala potpuno sama u svemu, kako se nosila sa shvatanjem da je u toj sredini sve podređeno i sve zavisi od jednog čoveka, koji je u poziciji da odlučuje od sudbinama, zahvaljujući zloupotrebi koncentrisane poličke moći.

Govorila je o tome kako je pokušavala da se odupre i kako je vremenom shvatala da će odupiranje takođe imati svoju cenu. Ona je rekla i kako nije ni slutila da će joj se, tek nakon javnog istupanja o onome šta je preživela, život potpuno preokrenuti i dovesti je u situaciju da se suočava „žestokim momcima“ i kriminalnim miljeom.

Lukićeva je udata, ima dvoje dece, a postala je simbol za hrabrost žena u borbi protiv nasilja i se**ualnog uznemiravanja.

Marija je dve godine radila kao sekretarica Milutina Jeličića Jutke, a za to vreme on joj je poslao preko 15.000 lascivnih i vulgarnih sms poruka u kojima je poziva da bude intimna s njim. U porukama se može videti da je s e k s o m ucenjivao kako bi joj obezbedio napredovanje u poslu.

„Uznemiravanje je bilo konstantno, govorio je svakakve stvari, slao poruke. Jednom prilikom me je na silu poljubio, rekla je Marija.

O tome da je poljubac bio na silu i mimo njene volje, svedoči i poruka koju joj je nakon tog incidenta poslao, a koju je ona kasnije prenela policiji.

„Izvini što sam te malo ljubio danas, malo nasilno mimo tvoje želje i volje. Neću više, glupo je što ovo radim jednostrano“, napisao je Jeličić.

Kada više nije mogla da izdrži, sve poruke je postavila na Fejsbuk.

„Posle toga, u gradu su me presrela trojica njegovih batinaša, seli smo u restoran, a oni su me naterali da obrišem poruke i napišem da ništa od toga nije istina. Morala sam to da uradim, pretili su mi“, navela je Lukićeva.

Srećom, neko od gostiju restorana čuo je razgovor i prijavio slučaj policiji, posle čega joj je stigao poziv da se javi policiji kako bi dala izjavu. Slučaj je tako počeo da se odmotava…

Mediji su preneli da se na društvenim mrežama pojavio zdravstveni karton Lukićeve, a kako ona veruje, karton je mogao da „iscuri“ ili iz doma zdravlja u Brusu ili iz suda gde je odnela fotokopiju kao dokaz. Na prvoj strani kartona koji je dospeo u javnost navode se njeni lični podaci, adresa, matični broj, broj telefona, a na drugoj strani i podaci o njenom zdravstvenom stanju.

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži hitnu istragu i rasvetljavanje svih okolonosti prekida kablovske televizije u vreme emisije TV Prva „Život priča“, u kojoj je gošća bila Marija Lukić koja je optužila za polno uznemiravanje predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića.

Na društvenim mrežama u to vreme pojavila se informacija da signala nije bilo zato što je nestala struja u blizini Doma kulture u Brusu gde se nalazi repetitor.

UNS-u u EPS-u u Brusu rečeno je da „nije tačna informacija da su oni isključili struju“.

„Pretpostavljamo da je neko u zgradi Doma kulture isključio struju, a to nema veze sa EPS-om“, rečeno je UNS-u.

Kako je UNS-u rekla novinarka TV Prva i autorka emisije „Život priča“ Tatjana Vojtehovski „to je deo ponašanja lokalnog moćnika“.

„Kabadahijsko ponašanje predsednika Opštine Brus govori da može i da isključi struju kako se ne bi gledala emisija i da mu niko ništa ne može. Ovo je pritisak na slobodu medija“, rekla je UNS-u Vojtehovski.

UNS podseća da je članom 149 Krivičnog zakonika za sprečavanje ili ometanje emitovanja televizijskog programa zaprećena kazna zatvora do godinu dana i poziva nadležne da hitno utvrde ko stoji iza ovog incidenta.

Izvor: Nedeljnik

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.