Grlili se, ljubili SNSD, SDA i HDZ

Za dobro raspoloženje naših parlamentaraca sigurno je zaslužna i činjenica da su na ovaj način sebi osigurali mjesečna primanja veća od 5. 000 KM.

Različito etničko porijeklo, drugačija stranačka pripadnost i u konačnici obrnuto proporcionalni stavovi u pogledu gorećih državnih pitanja nisu spriječili novoizabrane delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH da se na današnjoj sjednici prijateljski izgrle i izljube.

Leutar.net Grlili se, ljubili SNSD, SDA i HDZ

Delegat SNSD-a Nikola Špirić koji je u proteklom periodu iznosio teške optužbe na račun predsjednika SDA Bakira Izetbegovića danas je među prvim prišao da pozdravi novog predsjedavajućeg gornjeg doma državne zakonodavne vlasti. Novinari su čak pitali Špirića o prisnosti s Izetbegovićem, a on im je „odbrusio“ kako mu ne pada na pamet da se svađa i tuče.

Leutar.net Grlili se, ljubili SNSD, SDA i HDZ

„Ja ne znam da li očekujete da se svađamo i tučemo? Da li bi vas to zadovoljilo? Mislim da ljudi iz politike moraju imati korektne odnose i kada se ne slažu“, odgovorio je Špirić.

Na današnjoj sjednici bilo je prosto nemoguće upratiti sve delegate koji su se, vidno uzbuđeni zbog preuzimanja novih funkcije, grli i ljubili. Naš fotoreporter zabilježio je poljupce i zagrljaje Asima Sarajlića i Dušanke Majkić, Sredoja Novića i Zlatka Miletića, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića, Nikole Špirića i Lazara Prodanovića te Fahrudina Radončića i Dragana Čovića.

Leutar.net Grlili se, ljubili SNSD, SDA i HDZ

U jednom trenutku nije se čak znalo ni ko koga grli u Parlamentarnoj skupštini BiH, Bošnjaci-Srbe, Hrvati-Bošnjake ili Srbi-Hrvate. To je najbolje ilustrovano prilikom susreta Amira Fazlića (Bošnjak), Nikole Špirića (Srbin) i Bariše Čolaka (Hrvat)

A za osmijeh i radost na licima državnih delegata svakako je, između ostalog, zaslužan Zakon o platama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine. Petnaest delegata, odnosno po pet iz reda bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda, u naredne četiri godine imaće primanja veća od 5.000 KM.

Izvor: Klix

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.