“PELENE KOŠTAJU KOLIKO LIMUZINA PREDSJEDNICE” Stanivuković podnio krivične prijave i najavio NOVE

Zbog afere pelene opozicioni poslanik Draško Stanivuković podnio je krivične prijave protiv direktora Fonda zadravstvenog osiguranja RS Dejana Kusturića i njegovog savjetnika Branislava Zeljkovića, koji je donedavno bio izvršni direktor za javne nabavke u Fondu.

Stanivuković je poručio da će, uskoro podnijeti krivičnu prijavu i protiv Đorđa Cvijića, koji je bio predsjednik komisije za nabavku spornih pelena, a koji je nakon izbijanja afere nagrađen tako što je imenovan za novog direktra za javne nabavke.

Stanvuković je u tužilaštvo došao u pratnji Tatjane Berić (27), korisnice pelena, koja se kreće uz pomoć invalidskih kolica i koja je direktno pogođena novim načinom nabavke pelena. Sa njima je došla i advokatica Smiljana Babić Moravac, koja pro bono daje podršku Stanivukoviću i građanima oštećenim u aferi “Pelene”.

Foto: Milkica Milojević/RAS Srbija

Stanivuković je predaju krivične prijave popratio oštrim riječima, uz napomenu da bi nabavka katastrofalno loših pelena za najteže bolesnike mogla biti motiv za novi talas protesta u Banjaluci i Republici Srpskoj.-Nije tačno da nema novaca za kvalitetne pelene: kad bismo ovim ljudima obezbijedili normalne pelene i to četiri, a ne samo dvije dnevno, to bi Republiku Srpsku godišnje koštalo manje nego jedan od luksuznih službenih automobila, koje koristi predsjednica RS Žejka Cvijanović, ili manje nego jedan od šest službenih automobila Narodne skupštine RS – rekao je Stanovuković.

On je precizirao da zahtjeva da se hitno vrati stari pravilnik, kako bi korisnici dobili pristojne pelene na recept, te da im se umjesto dvije, obezbijede četiri pelene dnevno, jer, kako je rekao, “niko u toalet ne ide samo dvaput dnevno”.

Istovremeno, on zahtijeva da svi odgovorni za nabavku katastrofalno loših pelena odgovaraju pred zakonom.

Foto: Milkica Milojević/RAS Srbija

Krivične prijave protiv Kusturića i Zeljkovića su podnesene za navodnu zloupotrebu službenog položaja, po članu 315. Krivičnog zakonika RS, za koji je priprećena kazna zatvora do 15 godina.

Izvor: Srpskainfo

 16 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.