Prijateljice razdvojene ratom u BiH ponovo se srele nakon 24 godine u Lisabonu (Video)

Prijateljice iz djetinjstva Irenu Savić i Asaki Dizdar Mehić razdvojio je rat u Bosni i Hercegovini. Prije deset godina pronašle su jednu drugu na društvenoj mreži Facebook, a tek sada su se prvi put srele i to u Lisabonu.

Dvije prijateljice potvrdile su još jednom da prava prijateljstva ništa ne može prekinuti, čak ni kilometri udaljenosti. Nakon rata Asaki Dizdar Mehić preselila je u Norvešku, dok Irena živi u Srbiji.

Njihov prvi susret nakon rata desio se u Lisabonu, jednom od najstarijih gradova na svijetu, nakon što su pobijedile na #MeetHalfway takmičenju. Iako se godinama nisu vidjele, Irena i Asaki tvrde da su ostale najbolje prijateljice. Kazale su kako mogu živjeti u različitim zemljama, ali ne dopuštaju da ih daljina razdvoji.

One su dobile priliku da u čast prijateljstva provedu vikend u glavnom gradu Portugala i upoznaju njihovu tradiciju i kulturu te posjete neke od najznačajnijih znamenitosti.

“Prošle sedmice smo moja prijateljica iz djetinjstva i ja dobile nagradno putovanje. Zahvaljujem se svima koji su nam omogućili ovaj nezaboravni vikend. Vrijeme nas je poslužilo, a svaku minutu smo iskoristile da obiđemo grad. Šetale smo satima. Probale smo najukusniju hranu i pile najbolje vino”, napisala je Irena Savić na svom Facebook profilu. 

Pogledajte kako je izgledao susret dviju prijateljica i kako su provele vrijeme u Lisabonu.

Friends separated by the Bosnian war reunited in Lisbon

Our first #MeetHalfway competition winners: Childhood friends Irena and Asaki were separated by the Bosnian war. They found each other ten years later on Facebook. Now we've reunited them in Lisbon via our travel group competition. Find out what they got up to below and read their full story here: bit.ly/IrenaLisbon

Geplaatst door The Local op Vrijdag 15 februari 2019

Izvor: Klix

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.