SVESTRANA, TALENTOVANA, SKROMNA Ovo je priča o Ani (20) koja niže uspjehe na svim poljima

Studentkinja medicine Ana Todorović (20) iz Smedereva bivša je reprezentativka u strelj*štvu, slika, svira klavir, članica je Mense i želi da ostane u Srbiji.

Svestrana, talentovana i skromna, tako bi se najkraće mogla opisati ova mlada djevojka. Odmalena je ispoljavala ljubav prema muzici. Njena majka i tetka su, kaže, išle u muzičku školu.

– Uvijek mi je bila želja da sviram klavir. Omiljeni kompozitor mi je Ludvig van Betoven. Pored toga, bila sam član dječje opere i nastupala u nekoliko gradova Srbije. Bavila sam se i solo pjevanjem. Kada su na red došli sport, kasnije i fakultet, morala sam da odustanem iako sam uspješno završila muzičku školu – počinje priču za Blic Ana Todorović.Sa samo 11 godina imala je prvu samostalnu slikarsku izložbu.

– Kada sam bila treći razred osnovne škole, krenula sam na časove slikanja kod profesorke u Smederevu. Učestvovala sam na mnogo izložbi, a dvije godine kasnije i na svojoj prvoj samostalnoj – priča talentovana Ana.

Streljaštvo je, priznaje, bilo na meti pomalo kasno, sa 14 godina, i krenulo je spontano, kao hobi. Tri puta je bila prvakinja Srbije u pucanju iz malokalibarskog pištolja i sedam puta vicešampionka. Sa 16 godina proglašena je za najbolju sportistkinju grada Smedereva. Nema sumnje da bi Ana mogla da postane nova Jasna Šekarić da od toliko interesovanja svoju pažnju nije usmjerila na Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu.

– Životna želja mi je bila da studiram medicinu. Uvijek su me zanimale genetika, biohemija i imunologija, grane koje su bliže nauci nego medicinskoj praksi. Član sam i organizacije “Jazas”, tačnije vršnjački edukator, i koordinator sam za javno zdravlje u okviru internacionalne organizacije studenata medicine – kaže multitalentovana Ana i dodaje da je sigurna da ne želi da ode iz zemlje u kojoj je rođena, piše Blic.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.