Muškarci i žene (ne) mogu da budu prijatelji

Čudan je prijateljski odnos između muškaraca i žena.

Iako smo svesna bića, u nama postoje instinkti koji često znaju da budu jači od naše svesti, pa je to razlog zbog čega ćete često čuti kako se neko zaljubio u svoju najbolju drugaricu. Upravo zbog toga mnogi smatraju da muškarci i žene ne mogu biti samo prijatelji i da se u ovakvim odnosima kad tad javlja neka vrsta privlačnosti.

Naučnici iz Univerziteta u Viskonsinu, pokušali su da odgovore na ovo pitanje i da vide, da li je to zaista tačno. Profesorka Ejpril Reher, bila je zadužena za ovaj zadatak i ona je napravila ispitivanja, gde je htela da otkrije kako se muškarci i žene osećaju u mešovitim prijateljstvima.

Rezultati su pokazali vrlo interesantne stvari. Čak 49% muškaraca priznaje da oseća neku vrstu privlačenja prema prijateljicama, dok je samo 29% žena isto to reklo. Ovo nam pokazuje da su muškarci ti koji u većini slučajeva postaju zaljubljeni u svoje prijateljice i da su ti oni koji ne mogu da se zadrže na samo prijateljskim odnosima.

Leutar.net Muškarci i žene (ne) mogu da budu prijatelji

Međutim, postoji još jedna interesantna činjenica. Kada se radi o osobama koje se ne viđaju tako često i koje nisu najbolji prijatelji, privlačenja su dosta manja i ređe dolazi do zaljubljivanja. Ali kada su muškarac i žena prijatelji i kada su u svakodnevnom kontaktu, onda je velika verovatnoća da će doći do emocija koje će kasnije dovesti do odnosa koji je jači i veći od običnog prijateljstva.

Dakle, kao što možete videti, vrlo je teško dati odgovor na pitanje – da li muškarci i žene mogu biti prijatelji?

Profesorka Ejpril tvrdi da mogu, ali da i u tim prijateljstvima uvek postojih blaga doza privlačenja i ljubavnih emocija.

Izvor: DDL

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.