Veče kratkometražnog filma

Udruženje građana Sunčana Kapija u saradnji sa J.U. Kulturni centar u utorak, 26.2.2019. godine, organizjuju promociju kratkometražnih filmova produkcijske kuće „Modex“ iz Gacka.

Mladi autori Nebojša Tovarišić, Milan Beatović, Vesna Ilić i Rastko Stojanović predstaviće se trebinjskoj publici sa tri kratka filma – „Svijet bez telefona“, „Niti“ i „Beskraj“.

Leutar.net Veče kratkometražnog filma

Filmovima žele da pokažu stanje u društvu jedne prosječne mlade osobe koja želi nešto da postigne, međutim društvo je sputava. Kako ističu, svaki mladi čovjek može se pronaći i poistovjetiti sa glavnim glumcima.

O sebi kažu da se ideja o snimanju kratkih filmova rodila 2015. godine, pošto su na You Tube-u vidjeli da dosta mladih ljudi koriste taj medium kao način da prenesu neke poruke koje oni kao mladi žele da upute društvu u kome žive. Odlučili su da probaju i sami, iako, kako kažu, tada i nisu bili upućeni u tehnologiju filma. Bez uložene marke, bez skupocjene opreme, ali sa dosta utrošenog vremena, rada i snimanja. Bili su i glumci i montažeri i idejni tvorci priče za film…

Rad produkcijske kuće Modex možete da pratite na njihovoj You Tube stranici

Dođite u galeriju Kulturnog Centra u utorak, u 19 časova da pružimo podršku ovim mladim i kreativnim ljudima.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.