Velika akcija MUP-a RS, uhapšeno više osoba, jedna iz Trebinja

Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske realizuje pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizvanog i najtežih oblika privrednog kriminala operativnu akciju kodnog naziva „Vitorog“ čiji je cilj razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom prozivodnjom i prometom opojne d r o g e na području Republike Srpske.

U ovim aktivnostima uz podršku Policijskih uprava Gradiška, Banjaluka i Trebinje izvršeni su pretresi na deset lokacija na području Srpske, a uhapšeno je šest osoba (pet osoba u Gradiški i jedna osoba u Trebinju).

U akciji „Vitorog“ do sada je zaplijenjeno 53,5 kilograma opojne d r o g e s k a n k, 35 grama praškaste materije koja svojim morfološkim karakteristikama podsjeća na opojnu drogu k o k a i n, automatsko oružje sa pripadajući okvirima i municijom, mobilni telefoni, sim kartice, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon završene kriminalističke obrade uhapšene osobe bit će predate uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva RS.

Akcija „Vitorog“ bit će nastavljena i u narednom periodu, s obzirom da se dio osoba nalazi u bjekstvu.

Izvor: N1

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.