Nećemo tvoje Martinoviće, Rističeviće, Gojkovićke, Brnabićke: Nikola Kojo u Kragujevcu na protestu „1 od 5 miliona“

Narod zahteva da predsednik Vučić odstupi zajedno sa svim svojim hajducima, bukačima i huškačima, kazao je glumac.

Govoreći na protestu „Budi jedan od pet miliona“ u subotu uveče u Kragujevcu, glumac Nikola Kojo poručio je „da narodnu bunu u Srbiji više niko i ništa ne može da zaustavi“, prenosi Radio Slobodna Evropa.

„Ovaj narod je ustao i maršira i više ništa ne može da zaustavi ovu glad za slobodom. Ti si nas izgladneo, prvorođeni, ti si nas ujedinio u želji da počnemo da dišemo i da ti vidimo leđa“, rekao je Kojo.

On je naglasio da narod zahteva da predsednik Srbije Aleksandar Vučić odstupi zajedno sa svim svojim „hajducima, bukačima i huškačima“.

„Ti i tvoji neljudi idete sada tamo gde vam je mesto – u istoriju, u ilegalu, u izolaciju. Nećemo više ni tvoje Martinoviće, ni tvoje Rističeviće, ni Gojkovićke, ni Brnabićke“, rekao je Kojo, završivši govor rečima „koje predsednik Srbije najviše voli – Spasiba za družbu“.

Tokom marša, građani su nosili veliki transparent na kome je pisalo „Ako sada zažmurimo nikada nećemo progledati“, a umesto makete vešala, zbog koje je prošle subote privođen penzioner koji ih je nosio, građani su nosili vešalice za odelo.

U protestnoj šetnji u Kragujevcu bili su i profesorka Ljiljana Teodorović Mijatović, akademik Dušan Teodorović i lider Narodnog fronta iz Kraljeva Predrag Voštinić.

Izvor: Nedeljnik

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.