Sadmir Tarić traži obećanu nagradu: Ja sam doveo policiju do Edina Gačića

Juče su se redakciji portala Klix.ba javili Sadmir Tarić i Armin Karović koji tvrde da su policiji u nedjelju dali ključnu informaciju koja je dovela do lociranja Edina Gačića zbog kojeg su proteklih osam dana strahovali svi stanovnici naše zemlje. Sadmir u razgovoru za Klix.ba ističe da se sve dešavalo u nedjelju nakon što je policiji prijavio da je tokom obavljanja poslovnih zadataka na održavanju autoputa A1 Sarajevo – Tarčin ugledao najtraženijeg bjegunca u BiH na brdu pored puta.

„Zvao sam sve policije oko 16 sati u nedjelju, kao savjestan građanin, a PU Kiseljak ima moju i koleginu prijavu. Vidio sam ga jer radim na ophodnji autoputa i proteklih sedam dana sam bio u smjeni i posebno obraćao pažnju na brda. Policija je stigla nakon sat i po i sve blokirala, ali on je pobjegao u brda. Mogao me ub iti, bio sam 100 metara ispod njega“, priča nam Tarić.

Govori kako je postavio signalizaciju kao da radi s ciljem da bude tu dok ne dođe policija. 

„Meni je glava u torbi bila. A da nisam pozvao policiju. Ja da nisam pozvao policiju neko bi taj dan stradao. Kolege iz Kontrolnog centra su gledali i upozoravali me da trebam otići zbog opasnosti“, kazao je Sadmir.

VIDEO

Klix.ba

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.