“Rekli su mi da nagrada uopšte NIJE RASPISANA i otjerali me”: Sadmir Tarić tvrdi da je policiju DOVEO DO EDINA GAČIĆA i traži 50.000 KM

Sadmir Tarić i Armin Karović tvrde da su policiji u nedjelju dali ključnu informaciju koja je dovela do lociranja Edina Gačića zbog kojeg su proteklih osam dana strahovali svi stanovnici BiH.

Sadmir u razgovoru za Klix ističe da se sve dešavalo u nedjelju nakon što je policiji prijavio da je tokom obavljanja poslovnih zadataka na održavanju autoputa A1 Sarajevo – Tarčin ugledao najtraženijeg bjegunca u BiH na brdu pored puta.

– Zvao sam sve policije oko 16 sati u nedjelju, kao savjestan građanin, a PU Kiseljak ima moju i koleginu prijavu. Vidio sam ga jer radim na obilazak autoputa i proteklih sedam dana sam bio u smjeni i posebno obraćao pažnju na brda. Policija je stigla nakon sat i po i sve blokirala, ali on je pobjegao u brda. – priča nam Tarić.

Govori kako je postavio signalizaciju kao da radi s ciljem da bude tu dok ne dođe policija.

– Meni je glava u torbi bila. Ja da nisam pozvao policiju neko bi taj dan stradao. Kolege iz Kontrolnog centra su gledali i upozoravali me da trebam otići zbog opasnosti – kazao je Sadmir.

On ističe da postoji i snimak videonadzora JP Autoceste kada je stigla policija i okružila cijelo područje kod mosta koji se nalazi na području gdje je pronađen Gačić.

– Gledali smo dvogledom i pratili situaciju, ali on je pobjegao jer policija nije odmah mogla reagovati zbog brdovitog predjela.

Sadmir Tarić je jutros odlučio javiti se nadležnima koji su obećali nagradu u iznosu od 50 hiljada KM za informaciju koja će dovesti do lociranja i hvatanja bjegunca.

Nakon što je stigao u zgradu Vlade Kantona Sarajevo i tražio kratki susret s premijerom Edinom Fortom dobio je odgovor da je premijer na sastanku i da ga ne može primiti, ali da za sve što ga interesuje treba pitati komesara MUP-a KS Mevludina Halilovića.

Klix

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.