Temeljno žensko pravo je IZBOR I SLOBODA o svom tijelu

Ovih dana u Hercegovini pojavili su se plakati “Ne daj me majko”, koje je postavila religiozna organizacija sa ciljem preispitivanja pitanja abo rt usa u našoj zemlji. U Banjaluci je nedavno pokrenuta “Pro-life” organizacija, a sve ovo na mala vrata dovodi u pitanje važno žensko pravo – pravo izbora kada je  žensko tijelo u pitanju. Ovo je kontroverzna tema na Balkanu, posebno imajući u vidu da živimo u zemlji u kojoj religija igra važnu ulogu u ljudskim životima i da je abo rt us tabu tema.

Čitav tekst: Maja Isović Dobrijević / Buka

2 KOmentara

  1. Abortus je ubistvo deteta. Tu se ne radi o pravu da se odlučuje o sopstvenom telu jer beba nije deo tela majke nego je zasebno biće od začeća. Prekid trudnoće, abortus, itd. sve su to eufemizmi za ubistvo nedužnog deteta.

  2. Не дао Бог никоме. Абортус је незамислив грех. Статистика показује да највећи број абортуса изврше жене које су у браку. Абортус би требало забранити и дозволити само у посебним случајевима по одобрењу суда и медицинске комисије. У Светом Писму пише да не требамо да се бринемо шта ћемо јести и шта ћемо пити, јер и птице небеске се не брину па пију и једу сваки дан.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.