Temeljno žensko pravo je IZBOR I SLOBODA o svom tijelu

Ovih dana u Hercegovini pojavili su se plakati “Ne daj me majko”, koje je postavila religiozna organizacija sa ciljem preispitivanja pitanja abo rt usa u našoj zemlji. U Banjaluci je nedavno pokrenuta “Pro-life” organizacija, a sve ovo na mala vrata dovodi u pitanje važno žensko pravo – pravo izbora kada je  žensko tijelo u pitanju. Ovo je kontroverzna tema na Balkanu, posebno imajući u vidu da živimo u zemlji u kojoj religija igra važnu ulogu u ljudskim životima i da je abo rt us tabu tema.

Čitav tekst: Maja Isović Dobrijević / Buka

2 KOmentara

  1. Abortus je ubistvo deteta. Tu se ne radi o pravu da se odlučuje o sopstvenom telu jer beba nije deo tela majke nego je zasebno biće od začeća. Prekid trudnoće, abortus, itd. sve su to eufemizmi za ubistvo nedužnog deteta.

    6
    1
  2. Не дао Бог никоме. Абортус је незамислив грех. Статистика показује да највећи број абортуса изврше жене које су у браку. Абортус би требало забранити и дозволити само у посебним случајевима по одобрењу суда и медицинске комисије. У Светом Писму пише да не требамо да се бринемо шта ћемо јести и шта ћемо пити, јер и птице небеске се не брину па пију и једу сваки дан.

    2
    1

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.