Ko se bogati na bolesnom stanovništvu Republike Srpske?!

„Smatram krajnje bezobzirno, gnusno i neljudski čin da neko odluči svoj ekstra profit zarađivati na bolesnoj djeci i bolesnom stanovništvu Republike Srpske. Kao narodni poslanik i kao čovjek ne mogu to da dozvolim“

Ovakva malverzacija je prevršila svaki nivo ljudskosti, da ovo nije samo za smjenu nego i za zatvor, kaže Stanivuković.

Firmi „Eko-piramida inžinjerig” dodijeljeno je ekskluzivno pravo da uvozi pelene najlošijeg kvaliteta iz Albanije i time iz budžeta Srpske stiče korist više stotina hiljada maraka!

Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejan Kusturić je zahvaljujući novom Pravilniku o medicinskim sredstvima, namještenom tenderu i internoj odluci u FZO, sredinom decembra uputio dopis svim apotekama od kojih se zahtijeva da pelene nabavljaju od isključivo jednog dobavljača, u protivnom Fond neće refundirati sredstva za pelene.

Leutar.net Ko se bogati na bolesnom stanovništvu Republike Srpske?!
Dejan Kusturić, direktor FZO RS

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković tvrdi da je zarada na bolesnom stanovništvu neljudski čin.

– Smatram krajnje bezobzirno, gnusno i neljudski čin da neko odluči svoj ekstra profit zarađivati na bolesnoj djeci i bolesnom stanovništvu Republike Srpske. Kao narodni poslanik i kao čovjek ne mogu to da dozvolim. Ovakva malverzacija je prevršila svaki nivo ljudskosti, da ovo nije samo za smjenu nego i za zatvor, kaže Stanivuković.

Leutar.net Ko se bogati na bolesnom stanovništvu Republike Srpske?!
Leutar.net Ko se bogati na bolesnom stanovništvu Republike Srpske?!

Firma „Eko-piramida inžinjerig” ima ekskluzivno pravo da uvozi pelene iz Albanije, koje su lošijeg kvaliteta, koje imaju jednu kap propustljivosti, od potrebnih 6.

Leutar.net Ko se bogati na bolesnom stanovništvu Republike Srpske?!

– Da li su to veliki Srbi koji uvoze pelene iz Albanije, da li se tako štite interesi Republike Srpske, da li je to vlast kontinuiteta uništavanja zdravlja građana, pitao je Stanivuković u video klipu kojim se obratio javnosti.

Prije novog pravilnika, građani su imali mogućnost izbora pelena, do određene cijene, uz mogućnost da doplate ukoliko žele kvalitetnije pelene.

– Kao majka nemam mogućnost izbora pelena. Prinuđena sam da stavljam najlošije i da moje dijete noći provodi u mokrom krevetu, priča jedna od majki teško bolesnog djeteta, koja će se sutra obratiti medijima.

Direktor firme koja ima pravo na uvoz ovih pelena je i direktor Fudbalskog kluba Borac, koji nakon što su uništili Borac sada kreću da uništavaju i zdravlje, higijenu građana.

– Ako tvrde da je to kvalitetno, neka to stave svojoj djeci! Građanima Republike Srpske neka ne stavljaju i neka se ne usuđuju! Naš cilj je da se uvakvo nešto zaustavi, tender poništi, a odgovorni sankcionišu, kategoričan je Stanivuković.

Leutar.net Ko se bogati na bolesnom stanovništvu Republike Srpske?!
Vico Zeljković, FK Borac

Stanivuković navodi da će zahtijevati vraćanje na snagu starog Pravilnika, te najavljuje da će sutra u 11 časova, zajedno sa roditeljima bolesne djece, na pres konferenciji ispred FZO iznijeti imena ljudi koji su povezani sa firmama bliskim vlasti, koji su omogućili bogaćenje na bolesnom stanovništvu.

Pogledajte VIDEO

BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.