VUČIĆ: AKO PROTESTI USPEJU, NAPUŠTAM ZEMLJU

BEOGRAD, 8. februar 2019, (Njuz) – Predsednik Aleksandar Vučić revoltiran je aktuelnom političkom situacijom u zemlji i najavljuje da će napustiti Srbiju ako protesti protiv njega potraju i rezultiraju promenom vlasti.

– Pogledajte i sami kakva je atmosfera u društvu. Vlada opšta nesigurnost, političari svakodnevno razmenjuju uvrede, tenzije postaju sve veće, a nema izgleda da će uskoro doći do smirivanja – rezignirano priča Vučić – Protesti iza kojih stoje kriminalci i izdajnici Đilas i Jeremić dodatno destabilizuju društvo. Ako protesti budu uspešni i dovedu do moje smene, nemam više nikakvog motiva da ostanem u zemlji. Imam već previše godina da bih čekao neku drugu šansu i nadao se da će se stvari ovde nekad popraviti – kaže Vučić.

Predsednikovo mišljenje dele i mnoge njegove kolege i najbliži saradnici.

– Ako demonstranti budu uporni u svojim zahtevima i ostvare svoje ciljeve, slede nam teške godine u kojima je nemoguće planirati stabilnu budućnost – kaže ministar policije Nebojša Stefanović – Potpuno razumem predsednika Vučića i njegovo razočaranje razvojem poilitičke situacije u zemlji. Mogu samo da mu poručim da, ako dođe do toga, rezerviše jedno mesto viška u avionu kojim bude odlazio – kratko je prokomentarisao Stefanović.

Lista nezdovoljnih svakim danom postaje sve duža, pa su odlazak iz zemlje u slučaju promene vlasti, najavili i premijerka Ana Brnabić, ministar Siniša Mali, Bratislav Bata Gašić i Aleksandar Vulin.

Ovaj poslednji ističe da je situacija u Srbiji postala neizdrživa i da nema mnogo dilema oko svog odlaska ako, nekim slučajem, dođe do političkih promena.

– Znam da nije lako krenuti ispočetka u nekoj novoj sredini, ali uspeh demonstracija mi ne ostavlja mnogo izbora. Ne želim i ne mogu da živim u zemlji koja ne poštuje velikane kao što je Aleksandar Vučić. Zato sam spreman da odem negde daleko gde ću mirno moći da nastavim život. Imam tetku u Kanadi pa uvek mogu da računam da će mi ona pomoći dok se malo ne snađem i nađem stan – otkriva Vulin svoje planove.

Izvor: Bojan Savić Njuz.net

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.