Stradao jer su mislili da je Rom, a do danas niko za to nije odgovarao

Novembra 2000. godine desio se ovaj nikada zaboravljeni skandal, kada je grupa mladića pretukla Dragana Maksimovića jer su mislili da je Rom. Glumac je povredama podlegao 2 meseca nakon tog incidenta.

Preminuo je 4. februara i nikada nije rekao ko je to uradio, jer nije hteo da se ti mladi ljudi gone krivično.

Dragan Maksimović je ostvario više od 60 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji. U Narodnom pozorištu u Beogradu debitovao je 1971. godine.

– Maksu svi, nažalost, pamtimo po slici zla koje mu se dogodilo zbog netolerantne politike. Za njegovo stradanje niko nije odgovarao i to je slika našeg nedovoljno razvijenog društva. To zlo se nije desilo samo njemu već i svima nama. Izgubili smo predivnog glumca i čoveka i to neka nam je za nauk. Moramo se protiv toga boriti – rekao je uoči 15 godišnjice njegov kolega Voja Brajović.

Dragan Maksimović rođen je u Podujevu 7. februara 1949, a život je završio u 52. godini. U karijeri dugoj 25 godina odigrao je više od 60 filmskih i pozorišnih uloga. Glumio je u ostvarenjima „Poslednji krug u Monci“, „Lepa sela lepo gore“, „Mi nismo anđeli“, „Rane“, „Crni bombarder“, „Stršljen“, „Otpisani“ i „Pričama iz radionice“, ali je svoju najbolju ulogu ostvario u liku Miše iz Karanovićevog filma „Petrijin venac“.

Izvor: Opanak

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.