Nema para za veći borački dodatak

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da nema mogućnosti za povećanje boračkog dodatka ukoliko ne dođe do većeg rasta prihoda.

On je podsjetio da je Vlada već donijela odluku o osnovici za mjesečni i za godišnji borački dodatak.

„Ja sam uvijek tu za razgovor sa predstavnicima boračke populacije, ali moram biti realan i reći da mjesečni i godišnji borački dodatak Srpsku na godišnjem nivou koštaju 70 miliona KM. Naravno da oni to zaslužuju, ali teba obezbijediti ta sredstva“, rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

On kaže da Vlada olakšicama u realnom sektoru nastoji da omogući povećanje broj zaposlenih i rast plata, a time i veće punjenje budžeta, pa bi se rashodovna strana mogla drugačije raspoređivati.

Višković je boračku populaciju pozvao na strpljenje, navodeći da im Vlada izlazi u susret, stambeno ih zbrinjavajući i uvodeći razna prava.

„Kada god budemo imali dovoljno sredstava, sješćemo i razgovarati kako ih rasporediti“, poručio je Višković.

Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ juče je najavilo da će u narednih nekoliko mjeseci, možda već u aprilu, pokušati da održi sjednicu sa premijerom Viškovićem radi pronalaženja mogućnosti povećanja osnovice posredstvom rebalansa budžeta Srpske.

(Srna)

1 Komentar

  1. Evo ovakvi idioti nam vode državu.Kupiše oni blindirana vozila,opremu konje obukoše policiju a nama od šake do lakta.Nismo se bojali ničega pa ni njegove policije papak jedan.E sad borci moraju da pokažu obraz i moć ovom neotesanku.Nebi ga spasilo deset stranih sila.Neka ga je stid

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.