Bane Vidaković: Nemamo pet života

Glumac Branko Bane Vidaković podržava građanske proteste i nadovezuje se da potpuno razume odluku svog kolege Nikole Koja, da će ako propadnu protesti napustiti zemlju.

– Žao mi je što je to tako. Isti takav plan i sam imam već godinu dana. Pripremam se da u ovim svojim poslednjim danima promenim malo život ukoliko se ništa ne desi u narednih pola godine do godinu dana. Iznenadilo me je da je Kojo to rekao, zato što on slično kao i ja ne daje baš često izjave. I sam to izbegavam zato što mislim da je vreme da malo mlađi preuzmu te stvari ali opet iako mi ne želimo da se bavimo politikom ona se bavi nama. Žalosno je što naša generacija prolazi tako, jer bi u svom poslu trebalo da bude već dokazana, da planira kraj karijere, a ne da iz korena menja život. Ali tako vam je to kada živite u ovakvom tipu zemlje kao što je Srbija, uvek nestabilna – konstatuje Vidaković.

On skreće pažnju da je mnogo vremena izgubljeno.

– Mi nemamo pet života. Moja generacija je deset godina gutala suzavac da bi sklonila Slobu, onda su došli naši i sve nam pokrali i već deset godina traje ovo mučenje. Stvarno mislim da je to pravi izraz i za to imam hiljadu jedan razlog. Šetam ja, a šetaju i moji klinci. Te šetnje naizgled možda deluju besmisleno, ali one, u stvari, imaju dubok smisao koji se ogleda u tome da narod pokaže da se ne plaši. Jedini problem je nepostojanje opozicije. I ja isto, kao i devedeset odsto šetača tamo, ne znam za koga bih glasao kada bi sutra bili izbori ali se nadam da će se na kraju iz tih šetnji i iz te pozitivne energije pojaviti neko mlad, nov i neukaljan za koga ćemo moći da budemo. Na kraju krajeva, te šetnje treba da pokažu da je dosta bilo, da se narod više ne plaši i da se ako ništa drugo, izborimo za normalne izborne uslove – zaključuje Branko Vidaković.

Izvor: Danas

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.